Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bartcom:
Urealniając możliwość powstania JILapa biorę pod uwagę wykorzystanie dotychczasowej obudowy XE, razem z klawiaturą, bo wychodzę z założenia, że każdy kto chce JILapa już ma jakieś XE.bartcom:
Osobiście uważam, że JILap musi mieć FDD 3.5', co wielokrotnie dobrze uargumentowałem wyżej.Bartcom:
Ignoruję temat baterii, bo to można zrobic poźniej.Bartcom:
oczywiście, od razu można pomyśleć o miejscu na baterię, ale nie należy uzależniać projektu od baterii! Ja korzytstam z laptopów bardzo dużo i nigdy nie korzystam z baterii,Bartcom:
Aha, a propos ukończonych projektów. Bardzo sensowne: nie robimy z Toba projektu, bo nie skończyłes żadnego pojektu.Bartcom:
Nie skończyłem projektu, bo nik nie chciał ze mną wejść w projekt.bartcom:
RAM 128Kb z 130XE. Koszt o zł.Bartcom:
bardzo chętnie się przyłączę.Desmael:
abyśmy spróbowali ten projekt zrealizować.Desmael:
pytanie czy jest ktoś w ogóle zainteresowany zbudowaniem takiego laptopa?Desmael:
najpierw konieczny jest projekt koncepcyjny - jakie komponentyDesmael:
Więc może jako mój "wkład" w koncepcje przygotuje podstawowe założenia (bardziej precyzyjne niż Bartcomowe - płyta, napęd plus coś tam) dla takiego projektu? Oczywiście do dyskusji i konstruktywnej krytyki?Desmael:
Ale od wielu lat pracuje, w firmie, w której słowa "nie uda się, nie da rady, nie to nie ma sensu" słabo się sprzedają...jhusak:
Rzekłbym tak. Obudowa drewniana to pikuś.