Chciałem odpalić Ye Another Kung Fu na Altirrze 1.8, i udało mi się, ale gdy przechodzę już do właściwego pojedynku, to gra mi miga i rozmywa mi się postać mojego bohatera i nie mogę do końca nim sterować. Czy wiecie jakie konkretnie muszą być ustawienia żeby gra dobrze się odpaliła na tym emulatorze? Próbowałem różnych, ale zawsze to samo. chciałem nagrać wideo z tej gry...
Oooo to chyba zaczne dazyc Altire wiekszym szacunkiem. Mowisz o wersji cartridgowej (Corina), ktorej obraz Vega udostepnil jakis czas temu na AtariOnline? Masz ustawione PAL czy NTSC?
Prace nad wydaniem tej gry zostaly wstrzymane, wlasnie dlatego ze w testach cartridga uzyskalem wlasnie podobne efekty jak opisales. Szczegolnie na NTSC, ale na PAL tez nie bylo dobrze. Na emulatorze Atari++ na ktorym testowal i developowal to Vega bylo wszystko ok. Takze bardzo mozliwe ze Altira dokladniej emuluje Atari i stad problemy.
To w sumie dobry news bo byc moze Altira pozwoli Vedze w wolnej chwili poprawic program. Sprawdze dzisiaj na Altirze ostatnie wersje z poprawkami jakie mam od Vegi.
Zgadza się, Altirra działa o te 1/2 cykla dokładniej i takie magiczne błędy wyłapać na niej łatwiej. No i pamiętaj o debugu, który pokazuje miejsce rysowania plamki. Mniut.