atarionline.pl Ye Another Kung Fu - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorGeorge
      • CommentTime15 Mar 2011 14:03 zmieniony

Chciałem odpalić Ye Another Kung Fu na Altirrze 1.8, i udało mi się, ale gdy przechodzę już do właściwego pojedynku, to gra mi miga i rozmywa mi się postać mojego bohatera i nie mogę do końca nim sterować. Czy wiecie jakie konkretnie muszą być ustawienia żeby gra dobrze się odpaliła na tym emulatorze?
      Próbowałem różnych, ale zawsze to samo.
      chciałem nagrać wideo z tej gry...
      • 2: CommentAuthornosty
      • CommentTime15 Mar 2011 14:03

Oooo to chyba zaczne dazyc Altire wiekszym szacunkiem.
      Mowisz o wersji cartridgowej (Corina), ktorej obraz Vega udostepnil jakis czas temu na AtariOnline? Masz ustawione PAL czy NTSC?

Prace nad wydaniem tej gry zostaly wstrzymane, wlasnie dlatego ze w testach cartridga uzyskalem wlasnie podobne efekty jak opisales. Szczegolnie na NTSC, ale na PAL tez nie bylo dobrze. Na emulatorze Atari++ na ktorym testowal i developowal to Vega bylo wszystko ok.
      Takze bardzo mozliwe ze Altira dokladniej emuluje Atari i stad problemy.

To w sumie dobry news bo byc moze Altira pozwoli Vedze w wolnej chwili poprawic program.
      Sprawdze dzisiaj na Altirze ostatnie wersje z poprawkami jakie mam od Vegi.
      • 3:

CommentAuthorGeorge
      • CommentTime15 Mar 2011 15:03

Nie pamiętam, ale chyba stąd brałem: ->link<-

Mam ustawione:
      800XL, Firmware default, BASIC, Memory 128K, Video: PAL, No Artifacting, Standard Video Only.
      • 4:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime15 Mar 2011 15:03

Zgadza się, Altirra działa o te 1/2 cykla dokładniej i takie magiczne błędy wyłapać na niej łatwiej. No i pamiętaj o debugu, który pokazuje miejsce rysowania plamki. Mniut.