Ostatnio przeglądałem zbiory gier na Atarionline.pl i jeżeli chodzi o grę Matchboxes to były różne wersje, ale ja na moim Atari mam wersję PL z polskimi hasłami i cała gra jest spolszczona. Czy jest możliwość wzbogacenia Waszego zbioru o tą grę ?
Utwórz, jeśli trzeba, wirualną dyskietkę i podeślij e-m Kaz-owi. To, jak taką dyskietkę zrobić, zależy od typu gry (pod DOS-em, w BASIC-u lub nie). Jeśli nie wiesz jak, to odpowiedź być może znajdziesz tutaj: ->link<-
Karolluz - jasne, podsylaj, dodam do zbioru. Mozesz tez zawsze wrzucic pliczek tutaj na forum, ludzie beda mogli sobie go sciagnac zanim znajde czas na dodanie.
Kaz - ostatnio brakuje mi czasu, ale postaram się. Matchboxes mam na dyskietce z kilkoma innymi grami i rozumiem, że mam ją zrzucić z dyskietki na wirtualną czystą dyskietke zamontowaną w sio2sd i jakiś loader dograć, aby ona sama startowała, tak ?
Tak. Kaz gdzieś się zapodział (patrz wątek "Jeszcze mnie nie ma"), więc pozwolę sobie za niego odpowiedzieć. Chodzi o odpowiednik takiej dyskietki, którą wkładasz do stacji dysków, włączasz komputer, gra się ładuje i uruchamia. Możesz coś takiego utworzyć również na PC-ecie, na przykład przy pomocy programu makeATR.