atarionline.pl Matchboxes [PL] - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorkarolluz
      • CommentTime4 Apr 2011 06:04

Ostatnio przeglądałem zbiory gier na Atarionline.pl i jeżeli chodzi o grę Matchboxes to były różne wersje, ale ja na moim Atari mam wersję PL z polskimi hasłami i cała gra jest spolszczona. Czy jest możliwość wzbogacenia Waszego zbioru o tą grę ?
      • 2: CommentAuthorBluki
      • CommentTime4 Apr 2011 21:04

Utwórz, jeśli trzeba, wirualną dyskietkę i podeślij e-m Kaz-owi.
      To, jak taką dyskietkę zrobić, zależy od typu gry (pod DOS-em, w BASIC-u lub nie). Jeśli nie wiesz jak, to odpowiedź być może znajdziesz tutaj: ->link<-
      • 3: CommentAuthorkarolluz
      • CommentTime4 Apr 2011 22:04

@Bluki dzięki wielkie, będę coś kombinował, a w razie czego będę pytał :-)
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime5 Apr 2011 01:04

Karolluz - jasne, podsylaj, dodam do zbioru. Mozesz tez zawsze wrzucic pliczek tutaj na forum, ludzie beda mogli sobie go sciagnac zanim znajde czas na dodanie.
      • 5: CommentAuthorkarolluz
      • CommentTime6 Apr 2011 14:04 zmieniony

Kaz - ostatnio brakuje mi czasu, ale postaram się. Matchboxes mam na dyskietce z kilkoma innymi grami i rozumiem, że mam ją zrzucić z dyskietki na wirtualną czystą dyskietke zamontowaną w sio2sd i jakiś loader dograć, aby ona sama startowała, tak ?
      • 6: CommentAuthorBluki
      • CommentTime6 Apr 2011 20:04

Tak. Kaz gdzieś się zapodział (patrz wątek "Jeszcze mnie nie ma"), więc pozwolę sobie za niego odpowiedzieć.
      Chodzi o odpowiednik takiej dyskietki, którą wkładasz do stacji dysków, włączasz komputer, gra się ładuje i uruchamia.
      Możesz coś takiego utworzyć również na PC-ecie, na przykład przy pomocy programu makeATR.
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime27 Apr 2011 02:04

Moze byc dowolna wersja - jezeli nie dasz rady zrobic dyskietki to podeslij taka jaka umiesz.