atarionline.pl AVI z emula i montaz - czym? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthornosty
      • CommentTime13 Aug 2011 22:08

Niby mozna cos wygooglac i probowac, ale wiem ze tu sa fachowcy od takich spraw.
      Potrzebuje softu (najlepiej freeware), ktorym:
      - zgram wideo z emulatora do AVI,
      - wykonam prosty montaz: poskladanie kilku filmow z prostym przejsciem i planszy z napisem. To wystarczy.

Dzieki za pomoc.
      • 2:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime13 Aug 2011 22:08

najprościej do podstawowego "montażu" - windows movie maker:)
      • 3: CommentAuthornosty
      • CommentTime13 Aug 2011 23:08

@xeen - pewnie by sie nadawal, ale znalazlem informacje:

"Wersja 2.1 dla Windows XP jest udostępniana przez producenta wyłącznie jako integralna część dodatku Service Pack 2 (SP2) dla systemu Windows XP. Instalacja programu wiąże się zatem z jednoczesną instalacją SP2. Z tego też względu plik instalacyjny programu jest plikiem instalacyjnym SP2 i ma tak duży rozmiar."

MS jak zwykle mial zaje... pomysl :)
      Nie mam mozliwosci instalowania na kompie firmowym SPx do windowsa wg wlasnego widzimisie. Mam wprawdzie SP2, ale WMM juz nie i nie zaryzykuje powtornej instalacji SP2 tylko dla tego dodatku :/
      • 4:

CommentAuthortdc
      • CommentTime14 Aug 2011 00:08

AVIki możesz zgrać z poziomu emulatora. Jeśli chodzi Tobie o jedynie prosty montaż to (bardzo) prosty ma YT, wystarczy zgrać filmy, pokazać co i gdzie a serwer to wykona.

W Windzie sprawdz katalog X:\Program files\Movie Maker\moviemk.exe bo powinien być na swoim miejscu.
      • 5: CommentAuthorScalak
      • CommentTime14 Aug 2011 01:08

Moje kilkugodzinne męki i poszukiwania wyłoniły kiedyś freeware - VideoPad Video Editor
      • 6: CommentAuthornosty
      • CommentTime14 Aug 2011 01:08

@tdc dzieki! Faktyznie MMC jest tam gdzie napisales. A ja naiwnie i bezskutecznie szukalem go w <enu Start w Akcesoriach ;)
      I nawet wczytuje te dziwne formaty kompresji uzywane przez Altire. Takze pewnie sobie juz dalej poradze.

@Scalak - faktycznie bardzo przyjemy soft. Dzieki, tez wyprobuje.