No to ja już wiem (!). Firma Atari (czy ta, co ma prawa do tej marki) usuwa konsekwentnie wszystkie miejsca, gdzie Atari się pojawia, aby nigdy więcej nie być rozpoznawana jako ta produkująca komputery w latach 70-90.
A następnie za 20 lat - sprzedadzą nam COŚ, CO POZWOLI IM ZAROBIĆ grubą kasę i mało będzie to miało wspólnego z komputerami.
Takie _recycle_ marki Atari.
Atarowcy! Grzmijmy! Twórzmy anonimowe strony o Atari! Produkujmy anonimowe gadżety! Malujmy raffiti na murach! Niedługo będziemy zepchnięci do Podziemia, bo nam zabronią nazywać nasze komputerki Atari!!!
Zainstaluj manager plików i odpal. One lądują w katalogu Moje Pliki-> Download. Tylko nie zapomnij zaznaczyj opcji akceptowania pakietów z innych źródeł niż Android Market.
Odnośnie zniknięcia emulatorów z marketu - następne "wezwanie do zaprzestania naruszeń" może równie dobrze zostać zaadresowane do AtariOnline czy AA/Atariki:
Nawiasem ciagle wspominane jest, ze chca usuwac to ze wzgledu na "nazwe atari", a mi to wyglada, ze chca posprzatac emulatory, aby moc zalac ios/androida/bade gierkami retro. Aby nie bylo sytuacji, ze ktos kupi pitfalla za 3$, a drugi pokaze mu, ze gra w niego za free (na emu).
a tak przy okazji, to myślę, że przynajmniej w polskich warunkach prawnych zmuszenie do zaprzestania wykorzystywania nazwy Atari w nazwie serwisu czy domenie, nie przejdzie, jedynie trzeba dodać w widocznym miejscu informacje o zastrzeżeniach prawnych, informacje o wykorzystywanych znakach towarowych, kto jest ich właścicielem oraz w jakim celu i na jakich zasadach prawnych zostały wykorzystane tutaj
Jak wynika z dzisiejszego newsa, AOL jest fizycznie hostowany we Francji, obowiązuje nas wiec prawo kraju gdzie hostujemy oraz możliwa interpretacja polskich urzędników aby dodatkowo włączyć serwis pod polską jurysdykcją jeśli jest zajdzie sytuacja prawnie konfliktowa