Przeglądając Allegro nie raz widziałem, że te same gry występują pod różnymi okładkami, szczególnie dotyczy to pierwszych gier z L.K.Avalon, pytanie, czy one wszystkie są oryginalne, i w różnych okresach sprzedawano te same gry z różnymi okładkami, czy któreś z nich to twórczość piratów?
Na pewno , jeśli chodzi o gry Polskich producentów to potwierdzam , zdarzały się różne okładki , jednak ciężko do końca stwierdzić czy wszystkie są oryginalne.
Najprawdopodobniej trzecia okładka "Robbo" jest najwcześniejsza. Wykorzystano do jej stworzenia zwykły papier fotograficzny, a sama okładka to czarno-białe zdjęcie. Skan został wykonany przeze mnie parę lat temu na skanerze w kafejce internetowej i podesłany był redakcji Atarimanii i był umieszczony na ich stronie. Postaram się zeskanować go w lepszej jakości, bo obecna wersja nieco straszy. :P
To samo dotyczy nieobecnej tutaj wcześniejszej wersji okładki "Misji" i "Freda", która również została "wydrukowana" na papierze fotograficznym.
Przepraszam za odkop, ale rzuciła mi się w oczy okładka gry "Czarny orzeł" - z tego co widzę autor okładki skopiował po prostu jedną z plansz komiksu "Bogowie z kosmosu" (nie pamiętam tylko, która to była część)