Nie pasowało mi to pytanie do pytań o gry, to powędrowało do działu 'inne' - najwyżej może potem będzie można przerzucić.
Kiedyś, jak jeszcze miałem Atari i jeszcze można było kupić jakieś gry, to na giełdzie komputerowej organizowanej w niektóre niedziele w jednym z liceów u mnie w mieście sprzedawali kasety z grami jakoś w okolicach 5zł. Chyba, w każdym razie nie było to mniej niż 3zł i nie więcej niż 7zł. Kasety miały numery i spis gier był ładnie wydrukowany i każdy numer kasety był wydrukowany na papierze innego koloru. Nie pamiętam teraz które dokładnie kasety miałem, ale jakbym zobaczył jakie gry są na różnych, to bym sobie przypomniał.
I pytanie: Czy ktoś gdzieś ma spis tych kaset (ewentualnie jakieś skany, razem z kolorami)? Nie pamiętam tytułów pewnie połowy gier, które miałem, a nie chce mi się szukać po kolei i każdą grę ściągać. A właśnie tamte kasety z numerami byłyby idealne do przypomnienia sobie co miałem i w co chciałbym zagrać...
takich serii pirackich składanek było mnóstwo, może pamiętasz firmę? zobacz tutaj: ->link<- ale to tylko niewielki procent, ale może będziesz miał szczęście
Niestety, to żadna z tych - nie pasuje to wyglądem do tego co pamiętam. Chyba u rodziców zostały jakieś kasety - gdzie co innego już jest ponagrywane, ale jeszcze chyba zostały jakieś okładki. Hmmm.. to muszę pamiętać, żeby spróbować coś znaleźć, jak tam będę.