Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
booker:
Zawracanie dupy :)Wolfen:
dobry grafik nawet dwoma kredkami potrafi wprowadzic czlowieka w oslupieniePet:
Z czymś takim radzę ci wracaj na fora o C64 i gdybym to ja był tutaj moderatorem to już dawno obaj z Adv mielibyście tu bana.Pet:
Z czymś takim radzę ci wracaj na fora o C64 i gdybym to ja był tutaj moderatorem to już dawno obaj z Adv mielibyście tu bana.jhusak:
Na C64 łatwiej. Na Atari ciekawiej i otwarciej.booker:
Mozna sie przekomazac, ze dwa dolne sa lepsze niz tamten górny, bo maja większą paletę?? Spoko :Dbooker:
Czy moge prosic o przekonwertowanie ponizszego obrazka na Atari? Jestem ciekaw wyniku. Format: HIRESlhuven:
Screeny z atarowskiego Basil'a to przykład bardzo dobrej grafiki Atari! a nie dowód na niechlujną konwersję i że komuś się nie chciało.Pet:
Dzisiaj już potrafimy wyświetlić 288 linii oraz uzyskać prawdziwy tryb 576i. Ale to szczegół bo niewiele produkcji to wykorzystuje.Jose:
These C64 pictures translated to A8 look amazingly good but just because today we have G2F, imagine on the old days doing that by hand?booker:
Ilość kolorów i rozdzielczość to nie wszystko, jeszcze trzeba umieć zrobić na tym coś ładnego :) Pokazujesz Chopliftera i Popeya z epoki grzebienia i co to ma pokazac? Przeciez to wyglada ochydnie na obu platformach. Chcesz wyzwania zrób hires w 16 kolorach na atari.Rastan:
@booker: przywaliłeś z grubej rury z tymi obrazkami. raczej nie jest możliwe zrobienie ich w tej rozdzielczości i tej liczbie kolorów na standardowym Atari.lhuven:
Tak samo zarzuty pod adresem "Draconusa" i "Blinky's Scary School" uważam za niedorzeczne (niższa rozdzielczość niż na C64). To są jedne z najlepszych graficznie gier na A8! Być może dałoby się jeszcze lepiej, ale wybór twórców o użyciu GR.7 na pewno był czymś podyktowany - ograniczeniami technicznymi. Gdyby dało się to zrobić lepiej (czyt.dałoby się bez większego wysiłku), zrobiliby to.Kaz:
Dopiero ostatnie lata doprowadzily u nas do popularyzacji kolorowej grafiki (a to dzieki narzedziu jakim jest G2F). Wczesniej pokutowalo powiedzenie "Atari to 4 kolory".