atarionline.pl Kalendarium gier Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorRamos
      • CommentTime11 Nov 2011 16:11

Zbieram materiał na drugą książkę o polskich grach i dzięki waszej pomocy może uda mi się stworzyć kompletne kalendarium gier na Atari XE / XL i Atari ST. Takie kalendarium miało ukazać się w pierwszej mojej książce o grach w Polsce, ale z przyczyn nie zależnych ode mnie projekt został zawieszony do dziś. Mam spisane gry od 1983 do 1996 i prosiłbym was o jakąś pomoc w tej sprawie. Dzięki temu projektowi możemy spisać wszystkie polskie gry. Jeśli ktoś jest zainteresowany pomocą w tym projekcie to niech da znać, a udostępnię kalendarium i razem skończymy je opisywać.
      • 2: CommentAuthorstreak
      • CommentTime11 Nov 2011 19:11

Ramos, moze warto pomyslec takze o dodaniu gier polskich PC [do roku 1997] i z Amigi. Ogolnie nie bylo tego duzo, wiec moze warto.
      • 3: CommentAuthorRamos
      • CommentTime11 Nov 2011 19:11

To mam już zrobione tylko sam tego wszystkiego nie dam rady sprawdzić, poza nie chce suchych danych dać. Chce dać jakieś ciekawostki o danej grze.
      • 4: CommentAuthorstreak
      • CommentTime11 Nov 2011 19:11 zmieniony

->link<- -> tutaj pare ciekawostek atarowo - pc'towych. Pewnie znasz.. :)

i to [ogólnie] -> ->link<-

Swoja droga mozesz udostepnic kalendarium [na google docs]. Wowczas kazdy bedzie mogl poprawic bledne info / dopisac cos..
      • 5: CommentAuthorRamos
      • CommentTime11 Nov 2011 22:11

Nie chce obecnie upubliczniać tego co mam. Szukam osoby co by chciała wejść do projektu i pomóc w jego skończeniu.
      Co do tych stron to oczywiście znam je, ale dzięki za przypomnienie o nich.
      • 6: CommentAuthorRamos
      • CommentTime14 Nov 2011 16:11

Spis gier jest zrobiony. Jedynie trzeba to wszystko sprawdzić i dopisać małe info o grze.