Na atari.fandal.cz pojawiło się nowo odnalezione polskie demo ->link<- ale mając na względzie muzykę z Mission Shark to raczej nie jest jakoś wyjątkowo stare. O rok produkcji można spytać autora gdy się przyjrzymy kto nim jest:
Atari Drum Machine - aaaalleee nuuumer ;) Pamiętam jak rozgryzaliśmy z Jaśkiem ten program - naprawdę nas wtedy zafrapował ;) No i bardzo dobrze jakość tego programu świadczy o autorze, nic dziwnego jakie sukcesy potem osiągał.
A myśmy podle wycięli te sample z ADM i od tego się zaczęła nasza zabawa w digitalizacje w Action! itp. np. ja potem zrobiłem trackera działającego na dwóch kanałach digitalizacji, a edytorem był edytor Action! czyli po prostu tablica w nim zapisana ;):P
Potem dzięki TOMSowi kopiowaliśmy sample z trackerów w Atari STE (które pewnie głównie pochodziły z Amigi) i konwertowaliśmy je do 4 bitów - co nie było jakąś wielką filozofią. Następnie jeszcze jakieś sample dostałem od kogoś w redakcji Atari Magazynu i ogólnie mieliśmy parę dyskietek z samplami, tyle do wyboru co na Amidze:P
@Irata4. Jeszcze lepszym pomysłem byłoby stworzenie jakiegoś ebooka, który byłby choć namiastką tego co mają kommodziarze w książkach (historia demosceny - "Freax vol#1" ). Przy pisaniu tamtej w/w pozycji pomagał nawet ktoś z... ircowego #atari8. ;o :D To byłaby naprawdę benedyktyńska robota... :|
To można by choć te dema puścić ,fajnie się mówi ale potem jak co do czego to ciężko cokolwiek samemu wyegzekwować ... chyba pozbieram te z tego wątku i spróbuje uruchomić na Wap -Niaku , nie mam teraz czasu wertować archiwum w poszukiwaniu starych dem , mam sporo roboty ...