Wpadłem na pomysł by zarazić córkę grami z Atari. Ponieważ lubi skakać na macie tanecznej (widziana jako gamepad usb) wpadłem na pomysł by użyc jej jako joysticka w emulatorze. No i nie da się (ja nie potrafię) może macie pomysł jak to skonfigurować?
W Altirrze input->port 1->gamepad. Podobnie chyba było w Atari800win, ale już nie mam tego emulatora - problemy z dźwiękiem gdy były digitalizowane pętle w demach i brak możliwości zgrywania do avi. Średnio sobie wyobrażam jak na macie można grać w gry z Atari.
W Pacmana lub Space Invaders z autofire będzie super, no ale wybór gamepada nic nie daje. Oczywiście winda matę widzi normalnie i rozpoznaje wciśnięte kierunki.
Co do A800win to trudno mi coś powiedzieć. W przypadku Altirry podłączasz matę przed uruchomieniem emulatora. Skoro Windows widzi to i emulator, wydaje mi się, powinien widzieć. Jak by nic z tego nie wyszło, to może warto zapytać o to autora Altirry.
ok...Altirra widzi matę po konfiguracji kontrolerów...więc Space Invaders już za mną teraz kolej na kolejne hity! Dzięki za pomoc. Przy okazji w końcu użyłem altirry - fajna!
Dzięki za odzew - jak tylko znajdę chwilkę wrzucę filmik, ale na razie polecam do gry z matą: - Space Invaders i wszystkie klony - Galaxian i Galactic Chase - Pac Man'a - 1984 Los Angeles - Speed Ace (tylko muszę kupić drugą matę) - Pole Position.... tyle na razie na Atari niestety nie udało mi się jej zmusić do działania z Mame, a szkoda. Natomiast z gierkami typu NFS działa super.