Zapraszam wszystkich konstruktorow i testerow do korzystania ze starej gry Atari ROBBO KONSTRUKTOR. Konstruktora mozna sciagnac ze strony: ->link<- Emulator Atari wraz z opisem, mozna sciagnac stad: ->link<- Milej zabawy ;)
Trzebuch - witam na forum i ciesze sie, ze uznales, ze warto dzielic sie planszami takze poza Facebookiem. Tutaj znajdziesz milosnikow Robbo, wiec to dobry ruch :).
Witajcie @Bolo o ktory link chodzi? @Kaz - Tre_Robbo_1 ma 18 komnat Tre Robbo_2 ma 32 komnaty reszta od Tre_Robbo_3 do Tre_Robbo_12 ma po 10 komnat co daje razem 150 komnat. W przygotowaniu Tre_Robbo_13 i Tre_Robbo_14_Kraina_Lawy (I z tej czesci jedna z plansz w zalaczniku) Zapraszam do zabawy :)
Patrze sobie na te obrazki, i szkoda mi, że w Robbo nie ma magnesów Góra/Dół oraz tych fal śmierci też Góra/Dół. Ciekawe, czy trzeba by do tego zmieniać kod Robbo, w końcu inne obiekty działają na pionowej osi? PS. Widzę, że projekt GNU Robbo znów utknął z rozwojem - od roku nic się tam nie dzieje :-(
@golem14: to chyba dlatego, że większość jest już zrobiona w GNU Robbo. ;) A tak poważnie, to brak nowych pomysłów się trochę odbija na projekcie. Chętnie dodałbym takie elementy jak pionowe fale śmierci, ale przydałby się jakiś chętny do zaprojektowania kilku plansz:) Należałoby skompilować wersję dostępną na svn'ie: ->link<- gdzie są takie poprawki jak płynne przewijanie plansz. Thunor wydania robi jednak dosyć rzadko, więc sam nie wiem, kiedy to z svn'a się pojawi w paczce.
Chętnie dodałbym takie elementy jak pionowe fale śmierci, ale przydałby się jakiś chętny do zaprojektowania kilku plansz:)
Jak bedzie narzedzie to zapewniam Cie, ze maniacy Robbo jakies plansze stworza. Plansz do Robbo powstaja rocznie setki, to i takie z udziwnieniami pewnie powstana :)
@Kaz: Ależ narzędzie jest, GNU Robbo ma zintegrowany edytor plansz. Można ew. dodać jakieś elementy do samego edytora. Przyznam, że dawno przy nim nie grzebałem, jednak ostatnio jakoś doszły mi pomysły na dodanie elementów, które w sumie już w GNU Robbo są, więc pewnie znów coś podłubię. Wiem, że interfejs konstruktora jest nieco "ubogi", ale plansze w nim robi się całkiem przyzwoicie, wiem, bo sam kilka zaprojektowałem:). poniżej link do screena z konstruktora plansz:
Tre_Robbo_17_Reflex - myslenie odlozmy raczej na bok tym razem. Robbo nieco w nie moim stylu, czyli Robbo gdzie liczy się refleks i zrecznosc - zapraszam
sa najgrozniejsze, najniebezpieczniejsze, wymagajace najwiekszej zrecznosci i refleksu i maja tylko jeden jedyny cel - zniszczyc naszego robocika. Panie i panowie - oczy! Witajcie w ich krainie :) - kolejna dziesiątka plansz, zapraszam ->link<-
W sumie kiedyś miałem pomysł, żeby podstawić grafikę a'la Alien Breed (oczywiście dopasowaną do możliwości Atari/Robbo). Jeszcze jakieś wstawki dźwiękowe i muzyczne i takie AB Lite dałoby radę zrobić. :)