Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Eagle:
No nic. Ja próbowałem być głosem rozsądku w tej kwestii.Eagle:
Ale wolicie histeryzować.Eagle:
Zrobiła już swoje, albo ujmując to inaczej wy zrobiliście już swoje. Siejąc histerię i panikę w umysłach swoich i innych internautów. BSA dotychczas wydawało kupę kasy na walkę z piractwem. A wystarczyło kilku gimbusów w necie którzy krzyknęli że im się chce zabrać fejsbuka.Eagle:
Teraz nawet bez Acta, ale zgodnie z teraz obowiązującym prawem na byle świstek prawny właściciele różnorakich serwisów będą popuszczać w pampersy.Eagle:
Kaz: Sopa to jest inna bajka. Ale nie twórz skrótów myślowych i nie stawiaj tych dwóch aktów obok siebie.Eagle:
Różnej maści "wolne media" mają oblężenie swoich stron jak nigdy. Swoją droga niszczą ludzki mózg bardziej niż tvn,polsat i tvp razem wzięte.Eagle:
Politycy bez przeczytania ustawy zapowiadają hucznie w tv referendum.Eagle:
Jak dla mnie media, politycy wykorzystują "syndrom oblężonej twierdzy" do własnych celów mając tak naprawdę nas w d.....Eagle:
Kaz jeśli będziesz wyciągał takie przypadki jak z antykomor to zwariujesz. Nie będziesz się mógł dobrze wyspać bo będzie Ci się śnić po nocach jak wpadają do Ciebie z nakazem.Eagle:
Ja mogę wyszukać Ci sporo artykułów na temat jak ludzie wyszli ze śmieciami i już nie wrócili żywi.Eagle:
Mam nadzieję że rozumiesz co próbuję przekazać i nie bierzesz tego dosłownie. Bo jakoś dziwnie tu wszyscy poważni że aż strach czasem zażartować.Eagle:
Znudziło mi się tłumaczyć że acta nie dokonuje zmian w obowiązującym prawie ochrony własności intelektualnej.Eagle:
Prawdopodobnie tego nigdy nie zrozumiesz bo nie chcesz. Zacytuje tylko podsumowanie z dokumentu który podesłał Kaz. (Bird&Bird)Eagle:
Ja jakoś nie zauważyłem żeby ludzie w realu stali się mądrzejsi niż ci sprzed ery internetu.Eagle:
Co innego w wirtualnym świecie, gdzie panuje zasada "po co mi mózg, mam google".dely:
Nieprawda. Nie potrzeba żadnego nakazu, żeby Policja mogła przeszukać mieszkanie, wystarczy legitymacja służbowa.Tenchi:
działając czasem z ramienia forum Tokugawy i nawiązując kontakty w celu wymiany czy zdobycia jakichś gier bardzo często odbijamy się od ściany braku zainteresowania tematem (mówią wprost że owszem mają, ale nie dadzą bo nieEagle:
Ja wierzę że internet dostosuje się do nowych realiów.Eagle:
Myślę że tematem przewodnim konkursu powinno być:Eagle:
Dalej myślisz że USA będą całkowicie dominować w tej umowie?Eagle:
Ja wierzę że internet dostosuje się do nowych realiów. Ludzie są przekorni i zawsze coś wykombinują.Eagle:
No i to mnie właśnie zadziwia w tym całym ruchu antyacta. Z jednej strony ludzie ładują sobie do głowy "wiedzę" z "niezależnych" portali o tym jak media nami próbują manipulować. A tutaj odbywa się dokładnie to samo. :)Eagle:
Ja nie wierzę że jakiekolwiek sojusze, kartele itp potrafią przetrwać.Eagle:
Wszystko ma swój koniec prędzej czy później, jak nie powstanie to jakaś rewolucja zawsze się napatoczy. Rzymianie też pewnie kiedyś myśleli że będą rządzić wiecznie. :)Eagle:
Niestety taki sposób myślenia właśnie powoduje że jest jak jest.Eagle:
Ehhh ile razy można? Zlitujcie się. Czytaliście? To jest umowa międzynarodowa i nie stanowi prawa w takim stopniu jak zapewne uważasz.Eagle:
Nie jest tam napisane że tyle a tyle dostaniesz za kopiowanie. Mamy swoje prawo i kropka. I tylko my możemy sobie w nim grzebać.Eagle:
A w prawie zmieniać nic nie musimy bo już je dostosowaliśmy do TRIPS. [.....]Eagle:
W koło to samo. Kopiowanie nie jest kradzieżą....etc.Eagle:
Tysiąc wytłumaczeń i hipotez co się może zdarzyć. Koło nosa przeszły wam nowe uprawnienia Nik'u a wy panowie tłuczecie to Acta.Eagle:
Przejdzie wam koło nosa jeszcze tysiące ustaw które odbierają wam powoli wszystko ale ich nawet nie zauważacie.Eagle:
Poniższego radzę nie czytać:Dracon:
A i tak sie zastanawiam, jakby to bylo gdyby cos takiego jak ACTA itp. obowiazywalo i bylo surowo egzekwowane juz z 20 lat temu - czy Darek vel "Eagle" moglby bezkarnie wydawac swoje gierki w Avalonie (np. Tusker, Hawkmoon), w ktorych beztrosko uzyl sobie nieco grafy z C-64, bez pytania o zgode oryginalnych autorow... ;)))xxl:
w rzadzie tez mamy kilka ;-)Eagle:
Ale zostało mi kilka produkcji na amigę gdzieś w piwnicy. Jedna gra 100% skończona, jeśli dobrze pamiętam to na 3 dyskietkach.