atarionline.pl Karin maxi drive, final - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime16 Jan 2012 13:01 zmieniony

Tak daje znac ze po zmotywowaniu mnie przez Strykera w koncu skonczylem prace nad Karin maxi drive.Prototypy u Strykera dzialaja ok. Finalowa wersja w DIP wyglada tak:

->link<-

Mam tez duzo mniejsza wersje w "prawie" SMD i pewnie bedzie jeszcze mniejsza:

->link<-

Pasuje do seri xe z portem ECI, do 800 XL tez mozna podlaczyc ale potrzebny jest dodatkowy adaptor do portu PBI.(w planach).Oczywiscie przelotowa, mozna podpiac 2 stacje 3.5 albo 5.25 cala.
      No to sie pochwalilem. ;)
      • 2: CommentAuthortEDDYbOAR
      • CommentTime16 Jan 2012 15:01

Zaxon jakiej aplikacji używasz do projektowania PCB i potem do jej modelowania 3D ?
      • 3: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime16 Jan 2012 15:01

Diptrace, fajerwerkow nie ma ale spelnia swoje zadanie, no i jest tani.
      • 4: CommentAuthortEDDYbOAR
      • CommentTime16 Jan 2012 16:01

a jak działa autorouter ? dużo lepiej jak eagle czy bez rewelacji ? pytam bo próbowałem już wielu darmówek ale każda ma jakieś braki i nie mówie tu o footprintach :)
      • 5: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime16 Jan 2012 16:01 zmieniony

Coz, pozostaje sie samemu przekonac ;)
      Szczerze to nie wiem, Eagle mnie odrzucal zawsze, w DIptrace lubie intuicyjna obsluge, do tego 2 autoroutery plus manualny ,ktore tez mozna skonfigurowac po swojemu, do tego latwosc zrobienia wlasnych elementow,(zlacze do carta Atari +ECI narysowalem w 10 minut, wlacznie z padami i pinoutem)
      Do tego spora baza gotowych elementow, import plikow z eagle (nie testowalem) , wizualizacja 3D znacznie ulatwiajaca robote.
      Mnie pasuje. Wlasnie zbieram drobne na komercyjna wersje.

Qurde, gadam jak przedstawiciel handlowy ;)
      • 6: CommentAuthortEDDYbOAR
      • CommentTime17 Jan 2012 02:01

spróbuje trial'a. rzeczywiście licencja non-profit nie zabija. dziękuje za wskazówkę :)
      • 7: CommentAuthortEDDYbOAR
      • CommentTime17 Jan 2012 02:01

a tak przy okazji bezczelnie zapytam :)

masz może sprawdzony footprint ECI + CART ??
      • 8: CommentAuthorstryker
      • CommentTime17 Jan 2012 09:01

Kilka filmików z działania Karinki:

• 9: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime18 Jan 2012 20:01

Mam, mam tez rozrysowane troche innych rzeczy, odezwij sie na prv to podesle.