szybkie pytanie, i przepraszam, że nie przegrzebałem internetu i forum. 1.Czy jest w action możliwość wywołania ASM? 2.Czy można go skompilować do jednego pliku exe z całą biblioteką, żeby program odpalał się z dyskietki bez cartridge'a? 3.Czy można stworzyć własną funkcję i procedurę?
I jeszcze można tak kod pisać, że nie używa biblioteki. Po prostu: nie używamy mnożenia i dzielenia nie używamy procedur bibliotecznych (poke) nie używamy procedur z większą ilością parametrów, niż 3 bajty (card i byte jest ok , ale card card już nie)
Ten cart na Allegro może zawierać plikową wersję języka czyli kompletnie nie nadająca się do czegokolwiek poza np. nauką i wstępnym poznaniem tego języka.
W minionych latach widywałem takie carty, jeden nawet rozprowadzał Mirage. Bo to upraszcza sprawę, chcesz mieć Action! na carcie? To tutaj na dyskietce jest ten język :P A jak przeczyta się opis na tej aukcji to widać że ktoś sobie coś tam dłubał bardziej w carcie niż w Action!
Ale mówię Tobie że tak ludzie w tamtych czasach robili, traktowali wszystkie języki programowania jako podobne do siebie, a Action! nie był podobny do innych które bez problemu działały z plików.
Ja obawiam się że w tym przypadku było to niezrozumienie tematu i pójście na łatwiznę.