Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bartcom:
Moje pomysly w TBas nikogo nie zachwycą, niestety.bartcom:
... co nie zmienia faktu, że A8 potrafi nieźle wnerwić...bartcom:
1. Ten klon NES'a - no właśnie. A to był argument KAZ'a, że A8 jest lubiane i grane przez dziewczyny. No to, jak to jest?bartcom:
Chciałbym, żeby obsługa A8 była niekiedy mniej wkur...., i tyle.bartcom:
Wiem że mało kto używa jeszcze FDD. Ja używam; wypróbowałem dokładnie kilka systemów Turbo; nieźle się trzeba narobić, żeby stworzyć bibliotekę dyskietek w Turbo, z loaderami itd.bartcom:
Mimo wszystko przydałby się wyższy poziom standaryzacji. (...) Koderem nie jestem i nigdy nie byłem; owszem, coś tam dłubię, kiedyś pokażę efekty. Nie zamyka mi to w żaden sposób możliwości zwrócenia uwagi na łatwe do usunięcia błędy, jakie w swoich produkcjach popełniają programiści; często niewiele potrzeba, aby efet ich pracy zebrał znacznie lepsze oceny.bartcom:
Zaxon - "profesjonalnych" czyli bardziej zaawansowanych użytkowników, takich, którzy posiadają już szerszą wiedzę itd.bartcom:
NIKT nie odniósł się do moich zarzutów merytoryczne. Czyli, że faktycznie można czasami się załamac przy A8.bartcom:
KAZ, jak chcesz drukować coś z real A8? na czym? Na Star LC10, na Atari 1029? No tak, to rzeczywiście nie ma sensu.bartcom:
2. Więc wybierają NES'a lub c64. Dlaczego? Właśnie w tym kierunku była skierowana moja ekspresja.bartcom:
Wszystko można A8 wybaczyć, ograniczenia grafy, muzy. Ale nie sterowania, ergonomii obsługi, dobrze dobranego stopnia trudności. O tym jest ten wątek.bartcom:
Dla mnie świetną grą jest H.E.R.O.;bartcom:
Dziwne tylko, że nikt wcześniej nie postawił tej sprawy jasno.bartcom:
Aha. Że ja nic nie zrobiłem w tej sprawie.bartcom:
To jest właśnie to, o czym pisalem na początku. Brak testów, brak zgody na krytykę.bartcom:
Więc ostatecznie, robi się to dla odbiorów w wąskim kręgu, takich, którzy nigdy niczego nie skrytykują, bo zawsze oberwą: "No to zrób lepiej, o!"; i to jest podobno słuszne zachowanie.Kaz:
Obsluga oryginalnego, nieprzerabianego A8 jest banalna. Wkladasz cartridge z gra, wlaczasz komputer i grasz.Kaz:
Slowo "profesjonalny" oznacza "zajmujacy sie zawodowo" czyli zarabiajacy.