atarionline.pl Wtyki SIO Sprzedam... 3D printing SLS - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime15 May 2012 22:05 zmieniony

Panowie.
      Zrobiłem eksperyment z zamiarem, że się zwróci
      Mam 24 sztuki - można zakupić komplet: obudowa, 8 pinów (i tak za dużo, bo inaczej ciężko się wtyka), odgiętka, za 20 złociszy lub samą kostkę za 15. Wysyłka niech będzie 5 zł poleconym.
      Technologia SLS, młotkiem się nie da rozbić, nie rozwarstwia się, jest to ten sam poliamid, co stosowany w białych plastikowych wózkach transportowych o nośności 500 kg
      Wtyki mają wewnętrzną średnicę 2 mm, oraz przewężenie na końcu o średnicy (?) 1 mm.
      Przetestowałem na moich Atarkach - jest wporzo.
      Proszę o info, kto jest zainteresowany, inaczej sprzedam na allegro.

wtyczka_sio_rezerwacja@cmoki.pl (adres tymczasowy na potrzeby wątku)

Czas kompletacji i wysłania - do 10 dni roboczych od złożenia chęci i wpłaty pieniążków.
      Jak komuś nie będzie opowiadało, przyjmuję zwroty, oraz zwracam za przesyłkę zwrotną.

Wtyczki naprawdę można kupować w ciemno - są dość ładne i bardzo wytrzymałe (piszę, aby przełamać obawy, że "rozpadnie się to w palcach")
      Metoda SLS - Selektywne spiekanie laserem (czy spienianie) - to nic innego, jak nakładanie warstwy proszku poliamidowego, a następnie stopienie plastiku tam, gdzie trzeba, i tak warstwa po warstwie. Naprawdę, jest to mocne, dokładne.
      Zamieszczam zdjęcie makro - jednak wiedzcie, że w makro wszystko jest taaaakie wieeelkie - w rzeczywistości te widoczne szczegóły nie są widoczne gołym okiem; dokładność wydruku to 0.1 milimetra, w tym przypadku aż nadto.

• 2:

CommentAuthortdc
      • CommentTime16 May 2012 00:05

Oj zmuszasz mnie do tego abym wchodził na AA :P

A swoją drogą pomysł ciekawy, ale z wierzchu wtyczka wygląda zbyt pecetowo :P
      • 3:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime16 May 2012 00:05 zmieniony

Bo oprawka jest standardowa - canon d-sub 15. Jest znaaaacznie tańsza niż drukowana.
      Całość w 3d pewnie kosztowałaby ca 50 zł.
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime16 May 2012 13:05 zmieniony

Zostało 10 sztuk!
      • 5:

CommentAuthortdc
      • CommentTime17 May 2012 02:05

To ja zamówię 1 szt. ale nie wysyłaj dasz mi przy okazji.
      • 6: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime17 May 2012 10:05

Jakby miało jeszcze te uszka do śrubek tzn skrzydełka boczne nieco dłuższe to by było perfect - ale nie poprawiaj teraz to taka uwaga na przyszłość (żeby pokryło w całości front obudowy). Ciekawi mnie raczej w czym to narysowałeś i żeby im podrzucić i jakie miałeś podejście.
      • 7:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime17 May 2012 16:05 zmieniony

Narysowałem to w darmowej aplikacji pewnego giganta internetowego :P
      Uszka do skrzydełek niezabardzo, weź pod uwagę, że kosztuje OBRYS przestrzenny.

Jak dodam po pół cm z każdej strony, to cena wyjdzie 50% więcej.
      I tak na te śrubki nikt nie przykręci wtyczki.

i żeby im podrzucić i jakie miałeś podejście.

Nie rozumiem powyższego.
      • 8: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime17 May 2012 18:05

Podejście w sensie - siadasz do tego sketchupa ( :) ) i co dalej :) Wtyczka w rękę i linijka?
      • 9:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime17 May 2012 23:05

No nie, no coty, linijka, chłe chłe.
      Takie metody do za króla ćwieczka!

Oczywiście że suwmiarka. Made in CCCP.
      Marki cz'iz

Ona ma rodziałkę 0.1 mm, oraz maszyna też.