Panowie. Zrobiłem eksperyment z zamiarem, że się zwróci Mam 24 sztuki - można zakupić komplet: obudowa, 8 pinów (i tak za dużo, bo inaczej ciężko się wtyka), odgiętka, za 20 złociszy lub samą kostkę za 15. Wysyłka niech będzie 5 zł poleconym. Technologia SLS, młotkiem się nie da rozbić, nie rozwarstwia się, jest to ten sam poliamid, co stosowany w białych plastikowych wózkach transportowych o nośności 500 kg Wtyki mają wewnętrzną średnicę 2 mm, oraz przewężenie na końcu o średnicy (?) 1 mm. Przetestowałem na moich Atarkach - jest wporzo. Proszę o info, kto jest zainteresowany, inaczej sprzedam na allegro.
wtyczka_sio_rezerwacja@cmoki.pl (adres tymczasowy na potrzeby wątku)
Czas kompletacji i wysłania - do 10 dni roboczych od złożenia chęci i wpłaty pieniążków. Jak komuś nie będzie opowiadało, przyjmuję zwroty, oraz zwracam za przesyłkę zwrotną.
Wtyczki naprawdę można kupować w ciemno - są dość ładne i bardzo wytrzymałe (piszę, aby przełamać obawy, że "rozpadnie się to w palcach") Metoda SLS - Selektywne spiekanie laserem (czy spienianie) - to nic innego, jak nakładanie warstwy proszku poliamidowego, a następnie stopienie plastiku tam, gdzie trzeba, i tak warstwa po warstwie. Naprawdę, jest to mocne, dokładne. Zamieszczam zdjęcie makro - jednak wiedzcie, że w makro wszystko jest taaaakie wieeelkie - w rzeczywistości te widoczne szczegóły nie są widoczne gołym okiem; dokładność wydruku to 0.1 milimetra, w tym przypadku aż nadto.
Jakby miało jeszcze te uszka do śrubek tzn skrzydełka boczne nieco dłuższe to by było perfect - ale nie poprawiaj teraz to taka uwaga na przyszłość (żeby pokryło w całości front obudowy). Ciekawi mnie raczej w czym to narysowałeś i żeby im podrzucić i jakie miałeś podejście.