To sa dyski przygotowane przez Yogiego wiele lat temu. Pod emulator, a nie realny sprzet. Chodzilo o to, zeby skorzystac z dobrodziejstwa umieszczenia wielu gierek na jednym, duzym dysku. Wspolczesnie sens tego jest znacznie mniejszy, bo szanujacy sie milosnik Atari ma SIO2SD albo inne ustrojstwo, na ktorym mozna trzymac gigabajty danych, a dostep do nich jest szybki.
Zestaw na pigwie, do ktorego podales link wyglada na niekompletny. Zebrane przeze mnie dyski Yogiego sa tutaj:
1. Odpalasz emulator. 2. Najpierw podpinasz "Yogi's megaimage loader.atr" w stacji D1. 3. Potem podpinasz "Yogi's megaimage xxx.atr" do stacji D2. 4. Menu pozwoli Ci wybrac gre (klawisze od A do Z) albo przewinac menu do dalszych pozycji spacją.
Acha, nie ma tam gier, ktorych by nie bylo w katalogu gier - wszystkie przerobilem na osobne pliki.
Dzięki wielkie. SIO2SD będę miał dopiero jakoś w lipcu, może sierpniu. A wszystko czego nie znam na ATARI(np. takie duże pliki ATR) jest dla mnie interesujące.
Hmmm.... Preparować takich dysków nie będę, ale dzięki za info. Na razie pracuje nad czym innym, w twórczości na Atari raczkuję, ale z czasem będzie lepiej. Kropka, nic więcej na razie nie mówię żeby nie zapeszać (słomiany zapał itp. jak się z pomysłami chwale to potem mi już się nie chce do nich wracać, a tak to puki co, sam się nakręcam swoimi pomysłami.)