atarionline.pl Mieliście z tym do czynienia? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthormvw
      • CommentTime30 Sep 2012 02:09 zmieniony

Dokładnie chodzi mi o Ape Warp+ 32-in-1 OS.
      ->link<-

Czy ktokolwiek z was miał okazję się z tym kawałkiem hardware-u zapoznać?
      Głównie interesuje mnie czy mogę samemu wybrać i zaprogramować OS-y, które by mi odpowiadały.
      Nigdzie na stronie nie wyczytałem że jest taka możliwość, a przydało by mi się do rozbudowy Atarczaka.

A może znacie jakieś inne rozwiązania, które bym mógł użyć zamiennie?
      • 2: CommentAuthorzaxon
      • CommentTime30 Sep 2012 12:09

Ello, szkoda kasy na to.Lepiej sie rozejrzec za czyms krajowym i zgodnym z krajowymi standardami. ;)

Zreszta ile tych os-ow naprawde potrzeba? 3- 4? Atari Os, atari OS patchowany na high speed SIO i z 2 qmegi, a do tego wystarczy sam zaprogramowany eeprom ktory wstawia sie zamiast romu i 2 przelaczniki.
      • 3: CommentAuthormvw
      • CommentTime30 Sep 2012 17:09

W zasadzie masz rację, ale podoba mi się pomysł, a gdyby dało się na to wrzucić dodatkowo, TTP, Action! i Spartę to bym był szczęśliwy.

Lub pasowałby mi eprom z Atari Os, atari OS patchowanym, Qmeg x2, MyDos, Sparta x2, Action!, TTP, Assebler, Tubo Basic i może coś jeszcze. W sumie z 16 pozycji max.

Wszystko sterowane elektronicznie z możliwością wł/wył. dodatkowej pamięci, procesora 65C816, VBXA i może czegoś jeszcze.

Marzy mi się projekt pokroju tego ze zdjęcia, z tym że rozbudowanego o to co w/w i z wewnętrznym SIO2SD.

Szukam rozwiązań.