atarionline.pl 100 gier na trzy komputery - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorOdarpi
      • CommentTime10 Oct 2012 12:10

Czy ktoś z Was dysponuje tą książką triady Onichimowski, Poznański, Przasnyski i byłby skłonny mi ją sprzedać? Jeżeli jest gdzieś w formie zeskanowanej, to również nie pogardzę. Byłbym bardzo wdzięczny za info.
      • 2:

CommentAuthortdc
      • CommentTime10 Oct 2012 14:10

A co w niej jest takiego ciekawego?
      • 3: CommentAuthors2325
      • CommentTime10 Oct 2012 14:10

W tej książce jest trochę błędów na temat dostępności określonych gier na poszczególne komputery, ale w tamtych czasach to dla mnie zrozumiałe. Recenzje to dziś już tylko ciekawostki, są tylko trochę lepsze od tych które były w pirackich gazetkach-ofertach.
      • 4:

CommentAuthortdc
      • CommentTime10 Oct 2012 17:10

Aha i poszukujesz tą książkę bo jesteś łowcą błędów ?;)
      • 5: CommentAuthormac
      • CommentTime10 Oct 2012 18:10

Dość regularnie pojawia się na allegro, choć ostatnio ktoś próbował ją sprzedać za 90zł ;) ja kupiłem zdaje się za około 15 zł, jest mi mocno użyteczna do spraw nie związanych z Atari, Commodore czy ZX Spectrum ;)
      • 6:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime10 Oct 2012 19:10 zmieniony

btw - ->link<-

(to jeden z autorów :)
      • 7: CommentAuthorOdarpi
      • CommentTime10 Oct 2012 20:10

Chciałbym ją mieć ze względów sentymentalnych, po prostu :)
      • 8:

CommentAuthortdc
      • CommentTime10 Oct 2012 21:10

Świetnie, to w takim razie jak się znajdzie jej elektroniczna wersja to ja też chętnie zobaczę.
      • 9: CommentAuthormvw
      • CommentTime24 Jan 2013 17:01

Ty znalazłem w nie wygórowanej cenie.

->link<-

Ale jeżeli to wciąż za dużo, to ma tą książkę w swojej kolekcji i mogę zeskanować, jak ktoś by chciał.
      • 10:

CommentAuthorvangis
      • CommentTime24 Jan 2013 20:01

mvw ja jestem zainteresowany jak możesz to skanuj.
      • 11: CommentAuthormvw
      • CommentTime24 Jan 2013 22:01 zmieniony

Ok książkę zeskanowałem i wrzuciłem do PDF-a. Zajmuje 23,5 MB tak że wrzucam w 3 paczkach.

Jeżeli będzie zainteresowanie tą lub innymi książkami to mogę porobić OCR i skład niektórych pozycji od nowa do formatów PDF, epub, Mobi. Ale to już bym potrzebował pomocy przy korekcie OCR-a ze skanami.

Paczka pierwsza
      • 12: CommentAuthormvw
      • CommentTime24 Jan 2013 22:01

Paczka druga
      • 13: CommentAuthormvw

Paczka trzecia
      • 14:

CommentAuthorvangis

Dzięki, czego nie ma w czytelni to warto zeskanować dla przyszłych pokoleń ;)
      • 15:

CommentAuthorTenchi
      • CommentTime25 Jan 2013 01:01 zmieniony

Wielkie dzięki za skana! Nie przypuszczałem że jeszcze kiedyś przyjdzie mi pośmiać się pełną piersią z niewątpliwego hiciora numeru, czyli opisu Gryzora (org. Contra). Oczywiście jest to śmiech pełen sympatii, bo to przecież nie tak że autorzy byli leniami czy ignorantami - doskonale zdaję sobie sprawę jak ciężko było u nas na początku lat 90-tych o jakiekolwiek konkretne i rzetelne źródła informacji w kwestii gier.
      • 16: CommentAuthorkade
      • CommentTime25 Jan 2013 11:01

To byly takie czasy gdy tą książke czytalem z wypiekami na twarzy :) Pamietam moje poirytowanie ze niektorych gier nie bylo na atari :) Teraz mozemy sie smiac, ale wtedy byla to dobra pozycja.
      • 17: CommentAuthorOdarpi
      • CommentTime26 Jan 2013 11:01

Świetnie! Ogromne dzięki mvw, jesteś wielki!