Czy ktoś z Was dysponuje tą książką triady Onichimowski, Poznański, Przasnyski i byłby skłonny mi ją sprzedać? Jeżeli jest gdzieś w formie zeskanowanej, to również nie pogardzę. Byłbym bardzo wdzięczny za info.
W tej książce jest trochę błędów na temat dostępności określonych gier na poszczególne komputery, ale w tamtych czasach to dla mnie zrozumiałe. Recenzje to dziś już tylko ciekawostki, są tylko trochę lepsze od tych które były w pirackich gazetkach-ofertach.
Dość regularnie pojawia się na allegro, choć ostatnio ktoś próbował ją sprzedać za 90zł ;) ja kupiłem zdaje się za około 15 zł, jest mi mocno użyteczna do spraw nie związanych z Atari, Commodore czy ZX Spectrum ;)
Ok książkę zeskanowałem i wrzuciłem do PDF-a. Zajmuje 23,5 MB tak że wrzucam w 3 paczkach.
Jeżeli będzie zainteresowanie tą lub innymi książkami to mogę porobić OCR i skład niektórych pozycji od nowa do formatów PDF, epub, Mobi. Ale to już bym potrzebował pomocy przy korekcie OCR-a ze skanami.
Wielkie dzięki za skana! Nie przypuszczałem że jeszcze kiedyś przyjdzie mi pośmiać się pełną piersią z niewątpliwego hiciora numeru, czyli opisu Gryzora (org. Contra). Oczywiście jest to śmiech pełen sympatii, bo to przecież nie tak że autorzy byli leniami czy ignorantami - doskonale zdaję sobie sprawę jak ciężko było u nas na początku lat 90-tych o jakiekolwiek konkretne i rzetelne źródła informacji w kwestii gier.
To byly takie czasy gdy tą książke czytalem z wypiekami na twarzy :) Pamietam moje poirytowanie ze niektorych gier nie bylo na atari :) Teraz mozemy sie smiac, ale wtedy byla to dobra pozycja.