ciekawe, postać ma dodane kilka klatek animacji, murki delikatne 3D, a my poruszamy się płynnie zamiast co jedno pole, kamienie spadają wolniej i płynnie, przez co gra jest łatwiejsza, dodano też animację postaci gdy pchamy kamień
@s2325 - proszę cię, jakie dodane delikatne 3d, to 3d wali po oczach i zabija, tylko nie wiem czy bardziej się z tego śmiać czy płakać, tak czy inaczej wygląda to paskudnie, postać skacze jak zając zamiast się poruszać płynnie, pod względem opary ta gra jest dużo gorsza od oryginały i to zarówno w standardowym trybie jak i retro mode.
Trafiłem dziś na emulator ZX Spectrum 48k działający płynnie i szybko z dźwiękiem na PC 12MHz CGA - Nuclear ZX. Jestem pod dużym wrażeniem. Przydałoby się coś podobnego tyle że emulujące Atari małe.
@jhusak: Przykłady które podałeś dotyczą zakrzywienia pespektywy. W podanym filmiku struny są w stanie statycznym proste, a żeby je tak powyginać to byś musiał chyba używać kombinerek. Tu masz jak się zachowują, porównaj:
Niklas Roy has built an addictive-looking 70′s-style videogame system that is “controlerless” like an Xbox Kinect, yet charmingly low-rez like Pong.
What I found interesting when I developed this game, is, that it could have been made already in the seventies. The technology that I used for it is (in a way) similar to what Atari used for the first Pong. It becomes even more awkward, if you think that the electronic components for capturing and evaluating a video signal are cheaper than the rotary game controllers that Atari used.
Marka Bilińskiego nie trzeba nikomu przedstawiać. Drogą poczty elektonicznej pozwoliłem sobie zapytałć o jego związek z Atari.
Czy do swojej pracy twórczej używał Pan komputera Atari ST(E)?
Niestety nie używałem komputera Atari, używałem sekwencerów Rolanda CSQ 600 i Yamaha QX-1, tylko jeden utwór zrealizowałem na Atari - "Dziecko Słońca" z płyty o tym samym tytule.
Człowiek ten powinien zakupić Amstarda 6128D, a następnie zrobić na nim projekt koszulki "to nie moja wina, to Wydział Komunikacji!" Oczywiście w trybie 80-znakowym.
@streak. Muzykę do gry Turrican skomponowali R.Vaca, C.Hülsbeck & S.Hartwig. W archiwum HVSC w pliku STIL już dawno jest napisane, że to cover Escape [from the movie Transformers (1986)] autorstwa Vince DiCola. Nikt nigdy nie zaprzeczał, że to muzyka 2 to cover. Dziwie się, że teraz to zrobiła się taka burza koło tej muzyki. Większości kompozycji Roba Hubbarda to też covery. Nawet jego kawałek z International Karate to też cover.