Przygodówka z nieciekawym bugiem - jeśli stracimy życie nie pojawia się już do znalezienia wiosło i nie możemy odpłynąć na tratwie. Dźwięki są dwa - podniesienia przedmiotu i śmierci. Do kieszeni mieści się tylko jeden przedmiot. Jeśli tratwy nie przywiążemy liną do kikuta drzewa to odpłynie gdy wejdziemy do następnego ekranu.
Muzyka (na szczęście nie z gry) i jednokolorowe kropki, jednak miło się w to patrzy i cieszy spora prędkość działania.
Filmików z Atari ST nie nagrywam bo Hatari robi wielkie spowolnienie, a innych emulatorów z funkcją zgrywania do AVI nie znam. Gry i dema z XE nagrywam według klucza - to co mi się podoba i nie widziałem na youtube. Nie nagrywam nowych dem z tego komputera bo ich po prostu nie lubię, wyglądają jak pecetowe tyle że w niskiej rozdzielczości.
Rozwaz taka mysl, zeby zalozyc osobny watek na forum dla pokazywania tych filmikow. Moglbys jeszcze do kazdego prezentowanego demka dorzucac krotkie zdanie opisu, na przyklad "Proste demko z samplami z 1989 roku". To ulatwiloby wyszukiwanie, bo same linki do yt i to w natloku ciekawostek to moim zdaniem taki sobie pomysl.
Wydaje mi się, że teraz już wystarczy by zainteresowany wszedł na mój kanał, o takiej nazwie jak mój nick. Poza tym chciałbym wrócić do zgrywania gier z Amigi bo tym się dotąd zajmowałem. Na powrót do Atari nakręcił mnie filmik z giełdy, który tu ktoś dał plus stałe wspomnienia na temat pisma Komputer.
Amerykańska firma Eastman Kodak Co, która sprawiła, że fotografia stała się dostępna dla milionów ludzi na świecie, złożyła wniosek o upadłość. Ma to pozwolić na przetrwanie legendarnej, jednej z najbardziej znanych firm świata, w okrojonym kształcie. [rmf24.pl]
Fajowiutko! Kurde bele! Nic tylko kupować. Cholera, może wkrótce pojawi się toto na kanale Indie Games Microsoftu badź "Minis" Sony. Czego sobie i każdemu życzę!
wybaczcie, ale dodaje ten post tylko w jednym celu: zeby licznik przeskoczyl i temat wyladowal na nowej stronie. powod? bardzo prosty, wrecz trywialny- przy takiej ilosci filmikow z youtuba komp mi nie wyrabia i muli strasznie.
cos mnie podkusilo i policzylem: 44 sztuki. troche sporo.
ewentualnie prosba do admina- czy moznaby pozamieniac filmiki na linki do nich?
Podtrzymuję. Po otwarciu "Ciekawostek" mam jakieś 2-3 minuty wolnego - na kompie na da się zrobić absolutnie nic, dopóki się wszystkie nie zbuforują. Podobnie sytuacja wygląda gdy zamykam ten wątek - bufor zaczyna się opróżniać i czasami trwa to nawet dłużej niż wypełnianie go.
"The idea that he and his partner, chief executive Van Burnham, have dreamed up is to use the creators of the best arcade experiences from the golden age of Atari in the 1970s and 1980s to create games for the “new arcade” on iOS devices.
“We are looking at the new arcade, and 99 cents on the iPhone is the new quarter,”
(...) Blackley says the focus will be on original games."
cos mnie podkusilo i policzylem: 44 sztuki. troche sporo.
ewentualnie prosba do admina- czy moznaby pozamieniac filmiki na linki do nich?
Najwiecej filmikow, czesto bez zadnego komentarza wrzucal s2325 i prosilem go o zalozenie nowego watku specjalnie w celu prezentacji filmikow, ale uznal, ze nie trzeba :). Apelujcie do niego, moze sie uda :)