Te bezprzewodowe klawiatury macowskie to bluetooth. Protokół nie jest specyficzny - rusza, sprawdziłem. Klawisz apple odpowiada dokładnie pecetowskiemu "win".
Apple Ameryki nie odkrywa - tylko ładnie ją opakowuje (też ważne ;)
Brrr - niewiele jest filmów których już nigdy w życiu nie chcę oglądać po raz drugi, ale ten zajmuje na ich liście bardzo wysoką pozycję. Niezwykle sugestywny i wstrząsający obraz, polecam miłośnikom ciężkiego kina. Tak przy okazji. :)
Problem to REALNA cena R Pi, TU. Jeśli ktoś stąd już kupił(i dostał), proszę o podanie łączych kosztów....i czy są mniejsze, niż 300% tej, któą się szafuje(TAM).
Gra z handhelda Overmax o którym niedawno tu pisałem. Bezwstydnie czerpie garściami z innych tytułów, ale jak na pirata napisanego od zera przez Azjatów to moim zdaniem bardzo udana produkcja. Żeby było do końca egzotycznie nagrywane chińską kamerą JXD z chińskiego telewizora kineskopowego Funai:
Demona znam i mam szczerą nadzieję, że żaden dzieciak tego nie kupił bo miałby traumę na długo. Czy jakakolwiek firma wypuściłaby takie arcydzieło? Dema podpisane Glonisz Soft czy tak jakoś to podobna historia, oglądasz i zastanawiasz się czy ktoś to na serio puścił w obieg czy dla jaj. Kojarzę z nich nazwisko Cierkoński, gdyby znaleźć jeszcze imię można by poszukać i zapytać na Facebooku lub naszejklasie, nie mam tam kont. Możliwe też, że bywa na atarionline.
W Demonie widnieje nazwisko autora i nawet da się coś znaleźć w Googlu, ale gra jest moim zdaniem tragiczna, więc chyba niespecjalnie wypada uderzać do autora. Niemniej, ciekawa rzecz, co to za twór, ile działali i czy coś sprzedali ;)
W sklepach Real za 149zł pojawił się handheld z wbudowanymi grami (135) i ekranem dotykowym. To ostatnie jest w podobnych maszynkach nowością, że tym, że na fotografii ktoś używa stylusa w klonie gry Bust-a-Move co jest kompletnym bezsensem. Handheld ma całkiem przyjemny retro design dzięki czarno-czerwonej stylistyce.