Tutaj - rozpoznaję Commodore 16 i Commodore VC20. Sporo gier - m.in. "Raid over Moscow", "Defender"... Może ktoś rozpozna coś z Atari? Mi się nie udało, ale mimo wszystko warto sobie obejrzeć:
"Grupa pasjonatów starego sprzętu spod znaku Unitry oraz nasz redakcyjny kolega alt_ zapraszają na wystawę pod hasłem Elektronika PRL-u, która odbędzie się w dniach 9-16 lutego 2014 roku w Wieży Ratuszowej w Świdnicy (ul. Wewnętrzna w Rynku). Do dyspozycji zwiedzających będą dwa piętra wypełnione starymi, polskimi urządzeniami RTV oraz komputerami z przełomu lat 80. i 90. Największą część wystawy komputerów reprezentować będą oczywiście Amigi. Wstęp wolny, ekspozycja będzie czynna w godzinach 10:00-20:00." ->link<-
Bagno i trzy metry mułu - lamerzy w tylu miejscach, że aż nie chce mi się wszystkiego wymieniać. Szkoda czasu na słuchanie tego gościa - najciekawsze w tym filmiku są ładne wydania gier.
Jego głos, wypowiedzi i wygląd zewnętrzny to dla mnie kompletny Kononowicz, nie mogę odeprzeć tego wrażenia gdy mam ochotę oglądać jego filmiki. Nie mam nic do Kononowicza, ale nie pasuje mi do recenzowania starszych gier.
Fajnie że ludzie wciąż się interesują i robią różne materiały, ale come on - mamy dobę internetu. Gdy się chce przekazywać jakieś informacje, to dobrze by było najpierw je posiadać, a nie paplać co ślina na język przyniesie i wprowadzać potencjalnych odbiorców w błąd.
To jest jakiś starszy gość i może mieć dziury w pamięci. Bez urazy, ale dla mnie to taki jakiś prostak zapalony do starych gier, minie mu za jakiś czas. Może powinien poprzestać na samym graniu bez dzielenia się dziurawymi informacjami. Chce mu się jeszcze to dobrze, ale jakiś młodszy gracz może zapamiętać jego wypowiedzi jako pewniak. Na szczęście jego filmiki można bez dźwięku oglądać. Chyba dawał mi jakieś mało spójne komentarze na które nie wiedziałem co odpisać.
Wszystkie jego animki są zarąbiaste (PESa znaczy się), tę wkleiłem bo w temacie :) Mi się podoba Fresh Guacamole - to była jego pierwsza jaką zobaczyłem. Ogólnie koleś się bawi w animacje z tego, co można w domu znaleźć :)