Cały soundtrack do Ghouls 'n' Ghosts na C=64 miażdży - podoba mi się o wiele bardziej niż automatowy oryginał. Follin jest moim bogiem SID-a.
W chamsko pociętej na kasetę wersji po wgraniu każdego etapu nie grał kanał z główną linią melodyczną - cały utwór musiał przelecieć do końca, aby muzyka się "naprawiła". Niech o jej mistrzostwie zaświadczy fakt, że ów brak absolutnie w niczym nie przeszkadzał - zawsze traktowałem to pierwsze odegranie jako swoistego rodzaju intro, a wejście melodii niezmiennie wywoływało ciary na plecach.
Zresztą to samo można też powiedzieć o jego aranżacjach kawałków z Bionic Commando.
Gorąco namawiam do posłuchania reszty, wszystkiego wklejał nie będę.
@Tenchi: zgadzam się w 100 % :)zwłaszcza kawałek z drugiego poziomu. Amigowa wersja też wypadała blado pod względem muzyki. Co do stacji to miałem ją tydzień po kupnie komody z cartem bodaj Action Replay :) Atari też miałem ze stacją prawie od razu. Wyobraź sobie że miałem stać XF551 na 1541 II :) Mało kto tak miał w tamtych czasach. Mogłem wtedy na prawde obiektywnie porównywać gierki bo byłem posiadaczem obu równocześnie.:) I wszystko podpięte do Radmora ale dawałem czadu aż sąsiedzi wyzywali. A był to bodaj 89 rok...
Pamiętam jak walnąłem na cała parę Cybernoida 2 ;) Świetnie się słuchało na dużych głośnikach późniejszą gierkę na Atari Tactic. Chciałbym zdobyć amigowy moduł z muzyczką z Tactic ale nie wiem jak sie nazywa. Może ktoś mi podpowie ? Chodzi o ten kawałek z poziomu...
Hubot is 44-inch tall, 110 pound battery- operated personal robot and when programmed, Hubot will remember how to get around the house without bumping into walls. Hubot includes a complete mobile work station, an Entertainment package and robotic functions. The entertainment package included a voice synthesizer with a 1200-word vocabulary, a 12" black and white television, and AM/FM stereo cassette player, an Atari 2600 video game set and a digital clock that displayed time and temperature. Inside is a complete proprietary SysCon computer with B&W monitor, Detachable keyboard and optional printer which is used to do computing task and control the robotic functions. There was an optional voice command module that included a microphone to command Hubot verbally. Hubot could be preprogrammed to follow a programmed path or driven with a joystick. Once taught a path, Hubot could be command to follow it again with the touch of a button.
Może byc całkiem niezły tak jak wersja LCD Super Mario Bros. Tyle, że nie będzie takich niedomówień w rodzaju "tylko jedno koło w krater wpadło, a łazik poszedł na złom.", "skoczyłem na stalagmita bo chciałem w locie ustrzelic ufoka".
Fajna płytka się szykuje :) A tak w ogóle czy Jeroen Tel zrobił coć na małe atari ? bo na ST'eka wydaje mi się że kilka razy widziałem jego nazwisko w credistsach.
Jeszcze jedno, nie wiem czy projekt przeportowania cybornoida na małe atari jeszcze żyję ale jeśli tak to korzystniej byłoby wykorzystać utwór Jeroen Tela a nie tą nędzę z wersji na ZX i CPC
Prócz designu opakowania zmieniły się obrazki na takie:
Kody kreskowe podobno wskazują na Polskę jako kraj produkcji gdy stare Turbo było podobno tureckie. Kilka lat wcześniej takie gumy można było podobno kupic nad Bałtykiem.