Często testowałem gry na PSP, które posiada bardzo dobry emulator Atari. Niestety emulator jest już dość stary i posiada pewne wady, czasami nie wyrabia z prędkością no i ma problemy z dźwiękiem. Obecnie jestem w posiadaniu przenośnej konsoli ANBERNIC RG-350 . Niestety okazało się ,że działające na niej emulatory Atari nie działają prawidłowo , dlatego postanowiłem sam wykonać port emulatora Atari800 na ten sprzęt. ->link<-
Dodałem do niego virtualną klawiaturę i obecnie emulator działa bardzo dobrze, nie ma problemów z dźwiękiem i wydajnością. W porównaniu z wersją na PSP o wiele lepszy jest tu analog, krzyżak troszkę mniej wygodny. Przy okazji można pograć bez problemów na emulatorach takich sprzętów jak M.A.M.E., PSX,C64, Amstrad, ZX Spectrum,SNES,NES itd.
Na jednej ze stron na które wchodzę zazwyczaj w trybie przeglądania anonimowego (nie, to nie te strony o których pomyślałeś) znalazłem to:
z informacją:
Test obrazkowy. Widzisz człowieka czy zwierzę?
Testy na spostrzegawczość potrafią zdradzić wiele zarówno na temat naszej osobowości, jak i inteligencji. Niektóre z nich są naprawdę podchwytliwe. Poniżej znajduje się fotografia, na której na pierwszy rzut oka widać tylko staruszka. Jesteś w stanie dostrzec na nim zwierzę? Według psychologów, niewielu z nas potrafi to zrobić, bo tylko 1 proc. Przekonaj się!
Po 5 minutach "samą pracą umysłu" zobaczyłem "zwierzę" i znalazłem się w 1% społeczeństwa jak zapewne 99% internautów którzy to zobaczyli :D
bez sensu... w dodatku słabo wykonane,odwrócony obraz a nie powinno o to chodzić,ja kość zobaczyłem od razy i po nitce do kłębka... Spójrzcie na mój przykład a nie jakieś cudowanie do góry nogami.
spoko,w filmiku czasem widać błędy,algorytm czasem się gubi i trochę cuduje z obrazem ;),ale i tak wrażenie niesamowite,kiedyś myślałem że klatki ręcznie obrabiane .
Nie odpowiedzialna i powinna trafić do aresztu,z drugiej strony olali ją totalnie a też nie powinno tak być,mogła dostać dwie kromki zamiast kiełbasy. Nawet sporo osób nic sobie z kwarantanny nie robi,robią jakieś swoje debilne obliczenia że nic takiego się przecież nie dzieje,że niepotrzebne sianie paniki itp,a przecież chodzi o zgaszenie epidemii zanim ta osiągnie szczyt skali włoskiej.Dziś też do mnie znajomy dzwonił czy nie może wpaść,z Wrocławia wraca,rozwoził pegazusy... jasne że nie wejdzie,dostał zjeby,w końcu kwarantanna jest.
Ciekawa sprawa. Gra komputerowa wykorzystana do przemycania treści zakazanych w niektórych krajach. W "Minecraft" jest wirtualna biblioteka, w której są różne materiały do czytania/oglądania, które są nielegalne w danych krajach. Forma gry pozwala te treści udostępniać w tych krajach, bo dostęp do gry nie jest zabroniony.
Międzynarodowa organizacja Reporters Without Borders otworzyła w Minecrafcie wirtualną bibliotekę, gromadzącą publikacje ocenzurowane przez rządy różnych państw.
W muzeum przeczytamy zablokowane artykuły i blogi napisane przez dziennikarzy z Rosji, Meksyku, Egiptu, Wietnamu i Arabii Saudyjskiej. Minecraft jest dostępny nawet w państwach, które ściśle kontrolują publikacje na temat rządu, więc pomysłodawcy biblioteki sprytnie obeszli przepisy.
nie wiem czy bylo. niedawno ogkladalem jakis film Stany Zjednoczone 1920 gdzie podkolorowane i interpolowane do 60 fps. tydzien pozniej algorytm YT podrzucilo mi to:
a tam na dole filmu: Mariusz Zajac (aka Zajac/Sword)