ja wiem że żartujesz . Jaki lincz ? Cieszę się że ktoś odbiera całokształt podobnie jak ja ,z tą tylko różnicą że ja to przejść próbowałem ,gorsze niż Piekiełko tam to chociaż muzyczki można posłuchać a tego to nie ma po co włączać .
gorszą grywalność ma jedynie "Domain of the Undead" innego dużego tytułu tak skopanego sobie nie przypominam ,począwszy od detekcji kolizji a na oszczędnej warstwie audio/video kończąc.
@gonzo - chwała, że próbujesz wykrzesać z tego potworka odrobinę przyzwoitości. Ale lepiej ten czas zainwestuj na robienie enginu do swojej wersji green bereta. I niech się nawet nazywa Kucharz Komandos :D
sporo jeszcze jest tu do zrobienia, ale powoli zaczyna już to jakoś wyglądać
atarka przez te trzydzieści kilka lat do tej pory nie dorobiła się porządnego edytora dla scrolowanej grafiki :( jest to jeden z powodów, a może nawet i najważniejszy, że tak mało jest gierek tego typu ...
w tej grze największym problemem jest detekcja kolizji ,biegnie jakiś komandos ja leże na ziemi on podskakuje ja ginę ,mogę mnóstwo podobnych sytuacji przedstawić ,do tego te trzy życia ,zresztą lepiej zagrać w ruletkę bądź w cokolwiek innego co mam jakąś grywalność .
ładnie ,a te artefakty co jak klamki bądź jakieś uchwyty to da się usunąć ? Kurde przez ciebie będę się w ten badziew męczył ,nawet fajniee wygląda :-)
wywalić to jasne tło a zostawić same prostokąciki bądź ogólnie to usunąć bo wygląda jak artefakt,to są artefakty -wywalić całkowicie . Kurde ,gram w GB przez ciebie ;-)
ja sam nie wiem która wersja lepsza ,albo nie chcę wiedzieć ,na C64 grałem w to dawno i powiem szczerze że była to wersja o niebo lepsza od tej ówczesnej z A8,chodzi mi o wrażenia z gry.
The number of guys per line/screen are 4 (green beret + 3enemys) that are the 4Players. The red is the PF3 colour, so that other colour in some of the guys are the Missiles in 5th Player mode that takes the red and where it isn't, on the guys transparent (or in some of the enemys that doesn't use it), we'll see gfxs. They aren't nice as C64 but still a good surprise taking in account the time it was coded with the A8 market dying and not great programmers around. If green beret guy used 2Players multicolour mode then we'll have hin nicer in 3colours but only 2 enemys per line were possible (though each of them could still have the 2nd colour red as Missiles the same way as now).