atarionline.pl Vintage Studio dla VS2010 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime1 Jul 2013 22:07 zmieniony

Projekt z ubiegłego roku, ale na AOL chyba przeoczony ->link<- . Ktoś próbował?
      • 2: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime3 Jul 2013 23:07 zmieniony

Czyżby wszyscy programiści wyjechali na wakacje? :)

O Vintage Studio można przeczytać w C&A Fan 9
      Vintage Studio, to oparte na Visual Studio 2010 zintegrowane środowisko programistyczne dla komputerów retro, umożliwiające kompilację i uruchamianie programów bezpośrednio z Visual Studio 2010 (i 2012). W chwili obecnej wspierane platformy to Commodore 64, Vic-20 oraz „małe” Atari. (...)
      Cały artykuł na stronach 36-37.
    1.  
      Prawdziwym programistom wystarcza notepad :)

A szczerze, obejrzałem filmik i teraz szukam czasu, aby przetestować to w praktyce. Wygląda obiecująco.
      • 4: CommentAuthor0xF
      • CommentTime4 Jul 2013 10:07

Ja używam SciTE i trzymam się z dala od edytorów, których uruchomienie trwa dłużej niż pół sekundu.

W ubiegłym roku podrzuciłem nowinkę JACowi. Twierdził, że jego wtyczka do Eclipse jest znacznie bardziej zaawansowana.
      • 5: CommentAuthorseban
      • CommentTime4 Jul 2013 21:07

Potwierdzam :) SciTe rządzi :) Xasm plus plik konfiguracyjny opracowany przez Fox-a i dodany do paczki z XASM i mi to w zupełności wystarcza! :)
      • 6:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime4 Jul 2013 21:07

dla mnie plugin JACa do Eclipse jest w porządku. Fakt, że Eclipse jest troszkę przyciężkawy....
      Jedyne czego mi bardzo brakuje to pokazanie gdzie dana etykieta występuje w źródle po jej zaznaczeniu.
      • 7: CommentAuthordan
      • CommentTime5 Jul 2013 10:07

Aż z miłą chęcią przetestuję - od 6 lat siedzę praktycznie tylko na tym środowisku.
      Eclipse + wtyczka jest ok, ale przyzwyczajenia w IDE biorą jednak górę i jakoś nie do końca trawię Eclipse....