Nominacje na najlepsze produkcje demoscenowe zeszłego roku. Są dwa akcenty Atarowe (jednokilówka Mapy&Pg z forevera i demko na 2600). I tak nieźle. W tym roku jest SV - może będzie lepiej :)
Jejku, jak ja kocham ten oldschool amigowski... Aż mnie coś za serce złapało :) Powaga.
Mam nadzieję, że wróci moda na robienie prodek na A500/A1200 w konfiguracjach pt A500+rozszerzenie do 1 mega :) i A1200 z 4 mb fastu. Grafika - oldschool pixelart, muzyka to samo, lata 90.
Prodek, w których więcej będzie koderstwa (w ramce) i designu a mniej matematyki i udawania blaszaka. Osobiście mam refluks na widok kolejnej wariacji gourauda, phonga, enginu quake itd itp. Jedyny stary-nowy 'pecetowy' efekt który lubię to ten spod znaku wolfa3d.
No ale to jest szczyt lenistwa wypuszczać procedurę jako produkcję :) Mógł chociaż zrobić wielką kwadraciatą maskę a'la logo Atari, myślę że spokojnie by się zmieściła w limicie.
Wiekszosc 256 bajtowek (wszystkie?) to jest jeden prosty efekt. Praw fizyki pan nie zmienisz to jest jedna strona pamieci. A to zawiera nawet muzyke! :D
Niezmiernie ucieszyło mnie też zaproszenie na DataStrom - to party nie miało swej edycji w tym roku ale wraca. Charakteryzuje się dominacją c64 i Amiga, ale ma tez fajne kompo ogólne dla starcyh maszyn i jest stream na scenesat.
Przy okazji trafiłem na stronce Lamersów na stary artykuł Mr Wolfa z NTB n/t sceny amigowej i powiem Wam - JAK JA BARDZO TĘSKNIĘ ZA TYMI CZASAMI :))) Kurcze ale mieliśmy wtedy siano w głowach :) Jak nie wierzyłem w sens disk magów w dzisiejszych czasach to po tym artykule znowu uwierzyłem.
Dobry moduł to i ja mogę od czasu do czasu zrobić, co może kilku muzyków potwierdzić, logosa na poziomie średniej krajowej rysuję w kilka godzin i nawet ładnie mi to wychodzi, a zakodować paka albo obracającą się w prosty sposób bryłę mogę w każdej chwili, bo trzeba być idiotą, żeby nie potrafić wyświetlić na ekranie przy pomocy asemblera punktu, z kilku punktów złożyć kreskę, a z kresek bryłę
hahahah, ależ wtedy mieliśmy brak pokory. To było piękne! :)