atarionline.pl Kupię Atari ST / Amiga 500/600 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthordarque
      • CommentTime3 Sep 2013 17:09 zmieniony

@golem 14 - ile chcesz za swoją Amisię ? Chyba 3-ciego kompa w tym miesiącu już nie kupię ale w sumie zapytać można :)

@TheFender - dzięki! - właśnie sprawdziłem kompa - wydaje się być sprawny. Tzn po włączeniu do sieci zapala się dioda od zasilania i słychać stację dyskietek. Reaguje na reset- więc chyba nie jest cegłą :) od spodu ma naklejkę jak na foto więc może ma 4MB? + coś tam ? Na razie szukam lutownicy i schematu jak to podłączyć do TV bo widzę że kabelek od małego Atari nie pasi.

• 2:

CommentAuthorgolem14
      • CommentTime3 Sep 2013 18:09 zmieniony

Sam nie wiem. Miałem zamiar puscić na Allegro choć tam ceny wywoławcze są marne. Jedno jest pewne, moja Amiga działa. Do niej mam strasznie dużo stuffu na dyskietkach, w tym oryginalny "Kajko i Kokosz". Staja zewnętrzna pewnie do naprawienia, jak ktoś umie. Być może z dżojów można coś złożyć. Ja takich zdolności nie mam. Lokalizacja - Grudziądz. Można pisać do mnie na priv.
      • 3: CommentAuthorconrad
      • CommentTime3 Sep 2013 18:09

@darque

Można nagrywać dyskietki na PC - z tego co pamiętam wymogiem jest jedynie by stacja nie była w PC na USB. Soft jest tutaj:

->link<-

Jeśli ci się zabawa spodoba to polecam emulator stacji dysków na kartę SD czyli HxC floppy emulator. Mam takie coś do A500 i znakomicie się sprawdza. Planuję też kupić go do STe jako uzupełnienie do Ultrasatana.
      • 4: CommentAuthordarque
      • CommentTime3 Sep 2013 19:09 zmieniony

Kurde Din-13 nie mam u siebie :( Musiałem zamówić przez neta bo w elektronicznym u mnie nie mają :/ Więc na razie nie dowiem się czy Ataryna jest sprawna.

@conrad

Dzięki - czyli jednak się da :) muszę skołować jakieś dyskietki + stację bo... nie mam już od kilku lat w swoim PC.
      • 5:

CommentAuthorgolem14
      • CommentTime17 Sep 2013 22:09

Jakby kogoś to interesowało, to puściłem moją Amigę na alledrogo jako andantek.