Mam skonfigurowny taki pakiecik: Eclipse+Mads+Altirra. I pytanie z pogranicza programowania czy można jakoś w konsoli emulatora w trybie debugowania widzieć pełne rozpisanie np. mva - w konsoli widać wtedy tylko lda i przeskok do kolejnego rozkazu. Nie jest to jakieś straszne, ale mimo wszystko lepiej mi by się analizowało :)
@tebe - oczywiście jest to dla mnie jasne, że jest to macro.
moje pytanie brzmi, czy można jakość ustawić Altirra, aby w consoli podawał pełne lda sta a nie tylko lda - tak jak to teraz robi na załączonym obrazku :)
aktualnie nie, autor musiałby poprawić disassembler tak aby wybierał którą formę przyjąć
w końcu ktoś może zapisać lda sta, ktoś inny mwa, decyzja musi zostać podjęta na podstawie listingu źródłowego
aktualnie możesz w oknie Disassembly wskazać linię z rozkazem, prawym klawiszem myszki wybrać Go To Source, załaduje źródło i ustawi kursor w linii w której występuje ten rozkaz, niezależnie czy to zwykły czy makrorozkaz
aktualna postać disassemblera jest uniwersalna niezależna od składni jakiegoś asemblera
makrorozkazy można zrealizować za pomocą makr (.MACRO), ktoś napisze sobie MWA jako LOAD_WORD i będzie narzekał że po disassemblacji ma MWA zamiast LOAD_WORD