Piszę grę w cc65 i chciałbym zlinkować sobie obrazek w G2F. Obrazek zapisuję w postaci pliku ASM i kilku innych (to co wypluwa G2F). Kompilacja MADSem działa bez problemów. W obrazkowym ASMie zmieniłem sobie adresy org na okolice 0xA000, żeby obrazek z danymi nie nachodził mi na inne bloki programu w grze. Z poziomu C wywołuję obrazek metodą "__asm__ ("jsr %w", 0xBE12)", czyli na adres gdzie teoretycznie znajduje się moje wejście do podprogramu. Zmieniłem oryginalne "run main" na "jsr main" i "rts". Linkuję wszystko razem, uruchamiam i ciemność.
Sprawdziłem, że jak zamiast "jsr main" dam od razu wyjście przez "rts" to wszystko działa (oczywiście bez obrazka), więc problemu z adresami nie ma.
Domyślam się, że kompilator CC65 robi jakieś kuku rejestrom / przerwanion i dlatego kod g2f nie działa. Ale nie mam pojęcia jak to naprawić. Any help?
Zapodaj źródło, bo na razie to można snuć domysły.
Np.
Zmieniłem oryginalne "run main" na "jsr main" i "rts"
Jeśli zmieniłeś to w źródle MADS, to usunąłeś nagłówek wskazujący adres uruchomienia na main, a dopisałeś (w którym miejscu?) kod skaczący do main (równie dobrze mogłeś tam napisać jmp main).