witam, poszukuje gierek na 65 -130xe na magnetofon w normalnej cenie( nie znam obecnych cen kaset, więc uświadomcie mnie ile hajsu trzeba przeznaczyć na np. 1 szt.pozdro -darek z wawy 506+423+587
Do magnetofonu możesz włożyć samochodowy adapter kasetowy do którego wpinasz odtwarzacz MP3 lub chińskie MP4 i nie musisz się z taśmami męczyć. Jeśli Atari nie czyta takich danych wystarczy kombinować z ustawieniami equalizera MP3. Nadal czekasz i czekasz, ale nie ma błędów transmisji więc i brak latających joysticków i brzydkich słów.
2. Zrobić kabelek sio2pc (nie kupować, zrobić bo to kilka złotych) prosty schemat poniżej: Kabelek + przelotka na usb to wygodna opcja na początek, a software do tego np. opensourceowy aspeqt ma nawet symulację magnetofonu. Można pliki xex wgrywać z pc w "standarcie" z klasycznym burczeniem, jak ktoś lubi.
Trzecia opcja to już nieco większy (ale nadal rozsądny) wydatek i zakup carta, np SIC! lub Side.
No chyba, że masz zacięcie kolekcjonerskie i chęć na hard-core retro-fun? :)
po prostu chce popykać w stare gierki, bo na tym się 25lat temu wychowałem, i miło wspominam te czasy, już paru kumpli czeka aż skombinuje gry i chce się wbić do mnie na kwadrat i popykamy jak za młodych lat... bo w domu dzieciak ma ps2 , ale to mnie nie kręci....