Witajcie serdecznie, to mój pierwszy post aczkolwiek trochę już tu buszuję.
Jak w temacie. Zakupiłem na aukcji 3598137756 paddle i carta CX2633(potraktowałem go jako bonus :). Niestety cart nie pasuje do sprzętów z mojej kolekcji tj. 800xl i 65xe. Z chęcią zamienię na coś co będzie kompatybilne z moimi maszynami.Możliwa dopłata z mojej strony. Oprócz tego poszukuję: - kabel zasilający atarynki z wtyczką (aby przystosować zasilacz atx) - kabel zasilający amigi 500/600 z wtyczką (ten sam cel tylko marka inna) - rozważę oferty na jakieś tani upgrade którejś z moich maszyn.
Tak nawiasem mówiąc zasilacz ATX do Atari to tak trochę z grubej rury :) Mam fajne zasilacze do Atari - 5V 3A impulsowe małe i lekkie - 40 zł z wysyłką.
Te kabelki z wtyczkami traktuję jako ewentualną dodatkową transakcję. Do prawie każdego komputera z posiadam oryginalny zasilacz. Najbardziej interesuje mnie wymiana carta :) Cart nie musi być ładny. Może być podróba.
@jhusak: Docelowo chcę mieć jeden zasilacz do wszystkiego: atari, amiga, c64,zabawki pegasus i nawet wzmacniacza słuchawkowego. Wiem, Wiem.. do C i pegaza potrzebne trafo na 9VAC (chyba że ktoś potwierdzi, że służy mu jakiś czas bezawaryjnie dodany stabilizator do atx - bo takiej nowiny nie znalazłem)
Avionik - ja mam taki zasilacz. Po prostu dodałem na linie 12V prosty stablilizator na 9V (działa bezproblemowo z C64, Spectrum i innych, które potrzebują 9v). Również przy obciążeniu samego 5V zasilacz spokojnie daje radę. P.S. wtyczki pasujące do Atari możesz kupić np.: na TME P.S.2. jak znajdziesz mały (slim) zasilacz ATX to zmieścisz go do obudowy zasilacza od Amigi (ja tak mam) wygląda całkiem schludnie.