atarionline.pl Atari 8-bit - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime4 Dec 2013 18:12

Na wszelki wypadek dodaj Altirrę do listy wyjątków w Avaście. Być może blokuje on część funkcji emulatora.
      • 2: CommentAuthorsteve
      • CommentTime4 Dec 2013 19:12

Zrobiłem tak jak proponował voy, czyli uruchomiłem emulator z poziomu administratora i klawisze f2, f3 itd. zadziałały :) Wielkie dzięki, i wszystkim innym za rady również :)
      Natomiast, teraz nasuwa mi się pytanie - dlaczego tak się dzieje ? Dlaczego klawisze te aktywne są tylko z poziomu administratora ??
      • 3:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime4 Dec 2013 20:12 zmieniony

tak się dzieje u Ciebie, może masz w systemie jakiś driver czy coś, który przechwytuje klawiaturę. np. driverki od kart graficznych mają pod jakimiś klawiszami różne funkcje - ja to zawsze wyłączam. ale to może być każdy ze 100 działających procesów.
      gdy uruchamiasz altirrę jako administrator pewnie przechwytujesz klawiaturę dla procesu altirry na dobre.
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime6 Dec 2013 02:12

Jeśli masz laptoka, to na 100% niektóre klawisze są przechwycone. Czasem można zmienić, aby te dodatkowe funkcje działały z klawiszem Fn.
      • 5: CommentAuthorsteve
      • CommentTime6 Dec 2013 08:12

Korzystam z komputera stacjonarnego.
      Więc może jest tak jak piszę Pirx. Ważne że z poziomu administratora, emulatora działa w pełni :) Choć oczywiście, posprawdzam sobie jeszcze wszystko.