atarionline.pl Taka sobie animacja - szybka czy wolna? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthordss
      • CommentTime3 Jan 2014 16:01

Witam,

Tak sobie przegladalem swoje wlasne produkcje w asemblerze i przypomniala mi sie animacja, ktora kiedystam dawno temu zaczalem pisac:

Animacja nie jest ukonczona i zawiera pare bledow - co widac od czasu do czasu.

Praca w 100% samodzielna - wlasne procki obliczania w real-time rotacji i wlasna procka line (drawto). Obliczenia wykonywane glownie na 8-miu bitach.
      Animacja wyciaga minimum $3c ramek na sekunde - to jest 60 ramek, a maxymalnie $3e - czyli 62 ramki na sekunde.

Jak sadzicie - wedlug was czy animacja jak na atari 8bit jest w miare szybka czy raczej powolna?
      Wiem ze nie ma sie co rownac z produkcjami scenowymi ale nie jestem koderem scenowym.

Nie wiem czemu ale na na youtubie animacja troche szarpie - bo
      emulatorze jakos to plynniej wyglada.
      • 2: CommentAuthorw1k
      • CommentTime3 Jan 2014 17:01

pekne.. :) da sa stiahnut?
      • 3: CommentAuthordss
      • CommentTime3 Jan 2014 18:01

• 4:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime3 Jan 2014 18:01

spoko wektorki :)
      na YT szarpie bo tam jest chyba 30FPS.
      • 5: CommentAuthorw1k
      • CommentTime3 Jan 2014 19:01

dakujem :)
      • 6: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime3 Jan 2014 21:01

@dss - Ty się poziomem scenowym nie przejmuj. Ty te wektory kończ :). Scenowcem nikt się nie rodzi :).
      I jak problem jakiś miał będziesz - to pytaj. Albo publicznie, albo na maila. Koderów kilku mamy jeszcze na scenie...