Jakiś czas temu Sikor do mnie pisał w tej sprawie, czy ktoś jest chętny, aby w tym roku wziąć udział i (KONIECZNIE!) reprezentować tam oczywiście Atari?;)
A czy można przyjść w roli widza? Np. tylko na kilka godzin? Czy jeżeli tak, to czy konieczna jest wtedy rejestracja? Czy wstęp / uczestnictwo jest płatny? Z góry przepraszam, jeżeli to już gdzieś jest opisane. Pytam, bo kilka lat temu wybraliśmy się z kolegą i woźna nas nie wpuściła, a i niewiele w ogóle wiedziała, że coś się tam odbywa...
@QTZ, zwykle nie było z tym problemów, na wykład otwierający imprezę przychodziło wiele osób, na samo tworzenie gier przez weekendy również, to już prędzej trafić od nas nie mogli niż że nie mogli wejść.
Z wejściem być może mogą być jakieś problemy, bo w końcu portierowi za coś płacą, nie? :P:) W każdym razie mam nadzieję nie będzie problemów (można dzwonić do nas), nie trzeba się rejestrować, ani za nic płacić.
Rejestracja jest o tyle istotna aby organizatorzy wiedzieli ile sal przygotować, prowiantu oraz aby namówić sponsorów do ufundowania nagród itp.
@Voy dzięki, za takie ładne poukładanie wszystkiego na serwerze;)
1. Sikor upubliczni swoją grę za kilka dni, 2. Mi się do dziś nie udało uploadować gry na stronkę projektów GGJ, bo serwery od wczoraj są przeciążone...
Wcale się nie dziwię, że są przeciążone. Global Game Jam 2014 odbywało się w 450 miejscach na całym świecie (w Polsce aż w 6 miastach), więc powstało aż 4247 (!) gier. :)
Jako ciekawostkę z edycji poznańskiej wspomnieć można to: ->link<-
Jak się prezentują wyniki? Próbowałem coś odczytać z wykresów na stronie projektu... strasznie małe prawie nieczytelne..., a do tego nie ma numerów i wyników zbiorczych... Ile w sumie było gier na poszczególne platformy, jakie tytuły na Atari, C64, Spectrum? Które zajęły miejsca?
Mi jedynie podesłano te grafiki e-mailem, nie wiem może są nieco bardziej czytelne. Co do jakiś większych statystyk to nic więcej nie wiem, ale faktycznie temat ciekawy.
Jakość lepsza niż na FB (na stronie projektu chyba podmienili te grafiki właśnie na te), ale dla mnie prezentacja wyników po "globalnej imprezie" w takiej formie i wycinkowo (nie było głosowania na "wszystko", ale zebrać wyniki przecież można) to delikatnie mówiąc nieporozumienie... Może ktoś z organizatorów zajmie się tym i opublikuje "pełne" wyniki w formie tekstowej (arkusz czy xml) wraz z dodatkowymi danymi jak platforma, użyte oprogramowanie - w czym jest dana gra utworzona, wymieni autorów, doda linki, etc.. sorry ale tak to zupełnie niepoważne.
TDC, Gratuluję zajęcia dość wysokich miejsc przy tak licznej i mocnej konkurencji, myślę, że zawdzięczasz to ciekawemu pomysłowi.