atarionline.pl Global Game Jam 2014 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthortdc
      • CommentTime5 Jan 2014 07:01 zmieniony

Jakiś czas temu Sikor do mnie pisał w tej sprawie, czy ktoś jest chętny, aby w tym roku wziąć udział i (KONIECZNIE!) reprezentować tam oczywiście Atari?;)

->link<-
      • 2: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime5 Jan 2014 15:01

A czy można przyjść w roli widza? Np. tylko na kilka godzin? Czy jeżeli tak, to czy konieczna jest wtedy rejestracja? Czy wstęp / uczestnictwo jest płatny? Z góry przepraszam, jeżeli to już gdzieś jest opisane. Pytam, bo kilka lat temu wybraliśmy się z kolegą i woźna nas nie wpuściła, a i niewiele w ogóle wiedziała, że coś się tam odbywa...
      • 3: CommentAuthors2325
      • CommentTime5 Jan 2014 15:01 zmieniony

Mimo upływu tylu lat woźna pozostała najważniejszą osobą w każdej szkole.
      • 4: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime5 Jan 2014 15:01 zmieniony

Może powinienem był napisać portierka, w końcu to uczelnia, a nie byle szkoła :)
      • 5:

CommentAuthortdc
      • CommentTime6 Jan 2014 19:01

@QTZ, zwykle nie było z tym problemów, na wykład otwierający imprezę przychodziło wiele osób, na samo tworzenie gier przez weekendy również, to już prędzej trafić od nas nie mogli niż że nie mogli wejść.

Z wejściem być może mogą być jakieś problemy, bo w końcu portierowi za coś płacą, nie? :P:) W każdym razie mam nadzieję nie będzie problemów (można dzwonić do nas), nie trzeba się rejestrować, ani za nic płacić.

Rejestracja jest o tyle istotna aby organizatorzy wiedzieli ile sal przygotować, prowiantu oraz aby namówić sponsorów do ufundowania nagród itp.
      • 6: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime7 Jan 2014 00:01

Dzięki, jak będzie bliżej imprezy to jeszcze się odezwę, choć pewnie na otwarcie nie będę mógł przyjść.
      • 7:

CommentAuthortdc
      • CommentTime11 Jan 2014 05:01

Otwarcie będzie bardzo atarowe- więc wszystkich zapraszamy;)

Czy ktoś jeszcze się wybiera? Szczególnie interesuje nas ktoś kto chciałby coś konstruktywnego zrobić na miejscu;)
      • 8:

CommentAuthortdc
      • CommentTime21 Jan 2014 23:01

Podbijam wątek, czy ktoś chce coś zrobić fajnego w nadchodzącym GGJ ? Przydałby się jakiś koder, grafik, muzyk?

Przypominam że impreza zaczyna się już w ten piątek.
      • 9:

CommentAuthortdc
      • CommentTime27 Jan 2014 02:01 zmieniony

Powstały dwie gry dla małego Atari;)
      W załączniku muzyka z jednej z nich;)

W naszej edycji GGJ ostatecznie wzięło udział aż 73 osoby, powstało masę projektów:
      ->link<-
      • 10:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime27 Jan 2014 10:01

Już wrzucone na Pigwę do ->link<- :)

Nie można jednak pobrać POV z ->link<- (wyskakuje 403 - brak dostępu).
      • 11:

CommentAuthortdc
      • CommentTime27 Jan 2014 18:01 zmieniony

@Voy dzięki, za takie ładne poukładanie wszystkiego na serwerze;)

1. Sikor upubliczni swoją grę za kilka dni, 2. Mi się do dziś nie udało uploadować gry na stronkę projektów GGJ, bo serwery od wczoraj są przeciążone...
      • 12:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime27 Jan 2014 18:01

Ok, to katalog poczeka na swą zawartość. :)

Wcale się nie dziwię, że są przeciążone. Global Game Jam 2014 odbywało się w 450 miejscach na całym świecie (w Polsce aż w 6 miastach), więc powstało aż 4247 (!) gier. :)

Jako ciekawostkę z edycji poznańskiej wspomnieć można to: ->link<-

:P
      • 13:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime14 Feb 2014 06:02

gra Sikora
      • 14: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime15 Feb 2014 01:02 zmieniony

Jak się prezentują wyniki? Próbowałem coś odczytać z wykresów na stronie projektu... strasznie małe prawie nieczytelne..., a do tego nie ma numerów i wyników zbiorczych... Ile w sumie było gier na poszczególne platformy, jakie tytuły na Atari, C64, Spectrum? Które zajęły miejsca?
      • 15:

CommentAuthortdc
      • CommentTime18 Feb 2014 05:02 zmieniony

Mi jedynie podesłano te grafiki e-mailem, nie wiem może są nieco bardziej czytelne. Co do jakiś większych statystyk to nic więcej nie wiem, ale faktycznie temat ciekawy.

Kategorie:
      1. Grywalność

2. Innowacyjność

3. Wykonanie

4. Publiczność
      • 16: CommentAuthormono
      • CommentTime18 Feb 2014 10:02

Innowacyjność wysoko. Ładnie, ładnie...
      • 17: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime18 Feb 2014 15:02 zmieniony

Jakość lepsza niż na FB (na stronie projektu chyba podmienili te grafiki właśnie na te), ale dla mnie prezentacja wyników po "globalnej imprezie" w takiej formie i wycinkowo (nie było głosowania na "wszystko", ale zebrać wyniki przecież można) to delikatnie mówiąc nieporozumienie... Może ktoś z organizatorów zajmie się tym i opublikuje "pełne" wyniki w formie tekstowej (arkusz czy xml) wraz z dodatkowymi danymi jak platforma, użyte oprogramowanie - w czym jest dana gra utworzona, wymieni autorów, doda linki, etc.. sorry ale tak to zupełnie niepoważne.

TDC, Gratuluję zajęcia dość wysokich miejsc przy tak licznej i mocnej konkurencji, myślę, że zawdzięczasz to ciekawemu pomysłowi.
      • 18:

CommentAuthortdc
      • CommentTime20 Feb 2014 23:02

Dzięki chłopaki, następnym razem zapraszam Was do czynnego udziału w tworzeniu gier;)

@QTZ, organizatorami są studenci co raczej przesądza sprawę ;) Mają oni teraz tak ważne rzeczy na głowach jak sesja i ferie ;):P