atarionline.pl Szukam filmu z Youtube z grą pseudo 3d - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorpyta
      • CommentTime16 Jan 2014 00:01 zmieniony

Jeszcze dzisiaj przypadkiem wszedłem w jakiś link w jakimś temacie na tym forum i zobaczyłem nie znaną grę z widokiem z góry kolorową pseudo 3d, bohater w grze poruszał się na czymś w rodzaju motoru niemiłosiernie wolno (w tym jeździł do tyłu), gdzieś tam był jakiś smok (bardzo podobny do tego z gry Twilight World), gra była z roku 198X i forumowicz który dodał link sam był tym zaskoczony i chyba pytał się w jęzku angielskim co to? ;)
      W opisie filmu na Youtube było, że chodzi o Atari 8-bit, grafika w sumie wskazywała, że jak najbardziej mógł być to Atari
      .
      Zaskoczył mnie dość mocno rozbudowany świat tej gry, nigdy wcześniej o niej nie słyszałem i nikt o niej nie wspominał.
      Nie wiem w jakim to było temacie, ale nikt na to nie zwrócił uwagi, gdyż innych tak bogatych gier nie widziałem na Atari, co było jeszcze dziwniejsze ;)
      Teraz pytanie co to było, co ja właściwie widziałem? ;)
      • 2: CommentAuthors2325
      • CommentTime16 Jan 2014 00:01

Cycle Knight ->link<-
      • 3: CommentAuthorpyta
      • CommentTime16 Jan 2014 01:01 zmieniony

Dokładnie o to chodzi, co jest z tą grą nie tak/nie jest znana, że nigdy nikt o niej nie wspominał i jest tylko jeden film na Youtube?
      • 4: CommentAuthors2325
      • CommentTime16 Jan 2014 07:01 zmieniony

Twórca był mało znany i to jego jedyna gra. Ciekawy feature z pudełka to generator etapów.
      • 5: CommentAuthorpyta
      • CommentTime16 Jan 2014 14:01 zmieniony

Gra jest warta uwagi, jest jak na swój rok produkcji, bardzo rozbudowana, skomplikowana i dziwna, tu jest dłuższy film:

Opis gry:
      ->link<-
      • 6:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime16 Jan 2014 14:01

To mógłby być super hit, gdyby nie ten idyotyczny motocykl.
      • 7: CommentAuthorpyta
      • CommentTime16 Jan 2014 15:01 zmieniony

Ten bohater na idiotycznym motocyklu *podobno jest to rower BMX)nie wygląda najlepiej, szczególnie, że porusza się dużo do tyłu i więcej stoi niż jedzie, denerwują też pewne efekty muzyczne, które są rypane z innych gier, grafika też jest rypana (lub ręcznie odtworzona z pamięci) jednak w tym wypadku wyszło to na dobre, z drugiej strony gra ma 28lat (w tym czasie gry na Atari były wiele razy bardziej denerwujące), jest dziwadłem w własnym świecie bogatym w wiele elementów tak brzydkim, że Aż ładnym, podobnie jak w dzisiejszych czasach Minicraft.
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime16 Jan 2014 17:01

wtf?

To rzeczywiście po angielsu znaczy "Co to?" (to do @!#$!@#$ jest?)