atarionline.pl Silly Venture 2k14 - the loudeST voice of the Atari scene ! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime24 Oct 2014 00:10 zmieniony

Zaczynają nadchodzić prace na konkursy na platformę Atari XL/XE, które zamierzam przesłać PINowi - jako osobie wchodzącej w skład "SV2k14 Compo Team" i odpowiedzialnej za ich prezentację. Oczywiście pełna dyskrecja aż do momentu compo !

Zależy nam aby wszystko dokładnie sprawdzić i zacząć "segregować" aby czas spędzony podczas prezentacji prac był dla Was czystą przyjemnością - w końcu to najważniejsza i najbardziej wyczekiwana część imprezy ! :)

Prace proszę przesyłać na adresy:

atari@sillyventure.eu

A w kopii do:

greymsb@poczta.fm
      pin@atari.pl
      • 2:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime24 Oct 2014 11:10

Wczoraj dotarły do mnie kolejne statuetki ! :) Podziękowania dla Drygola, Johny'ego oraz Wieczora (jeśli kogoś pominąłem to przepraszam).

Oto dowód rzeczowy:

• 3:

CommentAuthorlotharek
      • CommentTime24 Oct 2014 22:10

grey - od 2010 wszytskie kompoty sie spozniaja ?

dasz rade w tyn roku ?
      • 4:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime24 Oct 2014 22:10

@lotharek:

• 5: CommentAuthorDope
      • CommentTime25 Oct 2014 10:10

Mam lekko może głupie pytanie. Czy osoba, która od strony Atari jest głównie fascynatem gier ma wstęp na SV czy jest to głównie party scenowe? Pytam bo chciałbym przyjechać i chociaż popatrzeć jak scena Atari się rozrosła przez ostatnie kilkanaście lat, a nie wiem czy człowiek, który nigdy do niej nic nie wniósł ma rację bytu na takim zlocie.
      • 6: CommentAuthorbob_er

Co prawda organizatorem nie jestem, ale (tak na mój rozum), każda osoba, która na swój sposób Atari użytkuje jednak coś wnosi. A jeśli masz na myśli fakt, że sam nic nie stworzyłeś swojego - cóż, takich osób jest większość ;). Nie każdemu się chce, nie każdy ma możliwości...
      Uderzaj do Greya by do listy Cię dopisał :).
      • 7: CommentAuthorDope

Tak też zrobiłem. :)
      • 8:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime25 Oct 2014 15:10

@Dope: jeśli to Ty masz na imię Grzegorz to witam serdecznie na liście :) Do zobaczenia w Gdańsku !
      • 9:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime6 Nov 2014 09:11 zmieniony

No więc Kochani - klub OFICJALNIE zaklepany! :) Pierwsza część koncertu STU w piątek 5-go grudnia, start godz. 21:00. Busy zarezerwowane. Wyjeżdżamy spod szkoły przed 21:00, powracamy o 23:00.

Przygotujcie się na solidną dawkę electro-beatów !

YM2149 madnessss !

Podziękowania dla Hospesa / Mystic Bytes za przygotowanie plakatu poniżej:

• 10:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime6 Nov 2014 10:11

Może nie zabraknie i takich remixów?

• 11:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime6 Nov 2014 15:11

Poniżej znajduje się historyczne zdjęcie, które otrzymałem dzisiaj od Liroy'a. Może najlepiej będzie jak wkleję cytat z naszej rozmowy:

Liroy:

To mój ziomek na Falconie w jakimś 93 roku. Tak powstawała moja 1 płyta

Co do samej wizyty "Scyzoryka" (jak zapewnia) będzie na bank.
      • 12:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime10 Nov 2014 00:11 zmieniony

ok, podaję kolejną wersję harmonogramu, która ma już status 0.9 - raczej nic nie powinno się zmienić.

PIĄTEK
      godz. 16:00 - crazy compo na dobry początek :)
      godz. 18:00 - oficjalne otwarcie, przywitanie gości, prezentacje materiałów video
      godz. 19:00 - poczęstunek dla uczestników
      godz. 20:00 - devil's show (18+)
      godz. 20:40 - podstawione autokary na koncert STU do klubu Kwadratowa (tylko osoby z identyfikatorami SV2k14!)
      godz. 21:00 - koncert STU
      godz. 22:30 - powrót z koncertu autokarami
      godz. 23:00 - pierwsza część compo (gfx, msx + wild)

SOBOTA
      godz. 09:00 - pobudka z Red Bull'em
      godz. 11:00 - wizyta mediów i relacje z imprezy
      godz. 12:00 - panel dyskusyjny z LIROY'em (historia tworzenia płyty na Atari Falconie)
      godz. 13:30 - konkurs graficzno-muzyczny prowadzony przez tdc
      godz. 14:30 - panel dyskusyjny ze Sławkiem Łosowskim (tworzenie muzyki przy pomocy Atari ST)
      godz. 17:00 - druga część compo (intro, demo + gra)
      godz. 22:30 - crazy compo(s)

NIEDZIELA
      godz. 09:00 - ogłoszenie wyników, rozdanie nagród

UWAGA: Podczas wizyty naszych Gości drzwi party-place będą zamknięte (wejście w tym czasie możliwe jedynie poprzez kontakt telefoniczny z organizatorem).
      • 13:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Nov 2014 11:11

Dzięki uprzejmości Wieczora z grupy LAMERS oraz Johny'ego, możemy zaprezentować ponownie video-invitkę z LIROY'em skróconą o materiał z TVP, przez którą invitka blokowana była w niektórych krajach. Dodatkowo dodane zostały napisy po angielsku :) (pod niektórymi przeglądarkami nie pojawiają się automatycznie i trzeba je włączyć manualnie na dolnym pasku YT):

• 14:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Nov 2014 21:11

Każda osoba która nie ma wykupionego miejsca noclegowego w Bursztynku, a chciałaby skorzystać z prysznica - za okazaniem identyfikatora SV2k14 będzie miała taką możliwość.
      • 15:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime14 Nov 2014 13:11 zmieniony

Na 3 tygodnie przed imprezą czas na hałas medialny...

->link<-

W tygodniu radio, telewizja i notki prasowe... Oczywiście wszystko co się ukaże wrzucę na forum.
      • 16: CommentAuthorxxl
      • CommentTime16 Nov 2014 23:11

kamrat z glebokiego poludnia pyta czy bedzie streemeng bo chcialby obejrzec compo :-)
      • 17:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime18 Nov 2014 13:11 zmieniony

Na Silly Venture 2k14 będzie możliwość nabycia nowej płyty Sławka Łosowskiego z KOMBI z autografem (50 szt.), a także książki LIROY'a, w której wspomina swoją pracę z komputerem Atari Falcon :)

Jak ktoś posiada jakieś kasety LIROY'a czy płyty, to niech przyniesie :)
      • 18:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime19 Nov 2014 12:11

Banner zapowiadający koncert STU ukazał się na stronie portalu telewizji regionalnej POMORSKA TV:

• 19:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime19 Nov 2014 22:11

Proszę szykować się do koncertu :) Pozostały 2 tygodnie na ćwiczenie kroku:

• 20:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime24 Nov 2014 02:11 zmieniony

GET READY !

->link<-
      • 21:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime27 Nov 2014 08:11 zmieniony

Wczoraj w głównym wydaniu Informacji w telewizji regionalnej POMORSKA TV znalazła się reklamówka Silly Venture 2k14.

Podaję linka do materiału:

->link<-
      • 22:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime29 Nov 2014 00:11

Od 2 tygodni leci reklama Silly Venture 2k14 w Radio ESKA - w tym zapowiedź koncertu muzyka STU ze Szwajcarii. Czy ktoś ma możliwość to nagrać? Jestem teraz tak zalatany, że słyszę tą reklamę głównie jadąc do/z pracy. Jeśli nikomu się nie uda to poproszę któregoś z dziennikarzy ESKI o podesłanie materiału i wtedy wrzucę na sieć...
      • 23:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime2 Dec 2014 00:12 zmieniony

Wczoraj otworzyłem paczkę z kolejnymi nagrodami od klubu ABBUC (Vielen Dank, Wolfgang!). A tam - koszulki, latarki oraz pióra z logo ABBUC, oryginalne zafoliowane gry na cartridge'ach, nówka zafoliowana magnetofon XC-12, kilka kart klubowych upoważniających do rocznego członkostwa w klubie, spora paczka ostatnich magazynów ABBUC'a...

...a zatem do roboty! :) Jeśli nie teraz - to kiedy?

• 24:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime3 Dec 2014 23:12 zmieniony

co do prac na compo: jeśli ktoś faktycznie się nie wyrobił do dzisiaj - proszę o info kiedy zamierza taką pracę dostarczyć.

proszę wysyłać na OBA adresy jednocześnie:

greymsb(at)poczta.fm
      atari(at)sillyventure.eu
      • 25:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Dec 2014 23:12

Właśnie ukazał się magazyn w HTML gdzie są różne wątki związane z Silly Venture - i to zarówno z 2013 jak i 2014 roku !

Zapraszam do lektury ! :)

->link<-
      • 26:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime22 Dec 2014 03:12

Bardzo fajny magazyn.