atarionline.pl PRO(C) Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime29 Sep 2019 23:09

Ukazał się w końcu 14 numer Pro(c)Atari!!! Okładka to ukłon w stronę pięknej konwersji "Bosconian" naszego kolegi Shantiego77, świetnego kodera, który wzorowo sobie poradził z tak trudnym tematem jak wieloobiektowa zręcznościówka.

Magazyn kosztuje 10 euro, bo to wersja gruba, 104 strony (jakby połącznie 4 numerów zwykłych):

->link<-

A tu spis treści:

TIME FOR A QUICKIE (Crystal Raider, Tagalon, L.A. Swat, Loops DX, Little Devil)

NEW GAMES FROM JON WILLIAMS (Baby Berks, Berks 4, Major Blink)

ENGLISH's SOFTWARE ATARI SMASH HITS VOL. 1 (1985) (Jet Boot Jack, Firefleet, Dan Strikes Back, Captain Sticky's Gold, Hyperblast!)

BOSCONIAN

RANSACK

RGB

ULTIMA

NEMEZYRO

FINDING RANDY

NEW ATARI GAME

DIMO'S QUEST IN ABBUC LAND

SECRETUM LABYRINTH: KING'S GOLD

HOW NOT TO LEARN ASSEMBLER (A Trilogy in infinite Parts - Part 1)

ATR IMAGE REPAIR

MY HISTORY OF A8 AND RAM UPGRADES

COVER-DISK WITH 36 IMAGES AND SOME WORDS INTO THE MAGAZINE
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Feb 2021 17:02 zmieniony

Nadchodzi długo wyczekiwany numer 15 :D

A z nim - okazuje się, że Markus planuje całą serię gadżetów. W pierwszym rzędzie będzie dostępna koszulka z grafiką z okładki numeru 15.

A jak ktoś był obecny na zeszłorocznych warsztatach z używania Graph2Font, to rozpoznaje zapewne to, co w czasie tych warsztatów rysowałem - obrazek a'la Moon Patrol.
      • 3:

CommentAuthorCyprian
      • CommentTime23 Feb 2021 18:02 zmieniony

będziecie sprzedawać takie koszulki?
      jedną bym wziął
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Feb 2021 18:02

Ja niczego nie sprzedaję, a nawet za to nie dostaję wynagrodzenia, bo robię to pro publico bono. Sprzedaje Markus (link do jego sklepu tutaj: ->link<- ), ale na razie tej koszulki nie ma w ofercie, to zajawka.

Myślałem jednak o tym, żeby jakoś ułatwić zakupy. Może zrobimy zbiorcze zamówienie, bo też chcę :)
      • 5: CommentAuthortrocero77
      • CommentTime24 Feb 2021 20:02

I ja bym się skusił na koszulkę :)
      • 6:

CommentAuthorCyprian
      • CommentTime24 Feb 2021 21:02

@Kaz jestem za
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime2 Mar 2021 15:03 zmieniony

Gadżety już dostępne, dzisiaj Markus wrzucił info na fejsa. Też będę zamawiał, bo głupio by było nie mieć gadżetów z własną grafiką, więc jakby coś to proszę dać znać, możemy połączyć siły w zamawianiu, będę walczył o zniżki :D

Sklep z cenami tutaj:
      ->link<-
      • 8:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime20 Oct 2023 18:10 zmieniony

I kolejny numer Pro(c)Atari wyruszył w świat. To już 16 numer magazynu, koledzy skorzystali z mojego rysunku wystawianego w gfx compo, a wydawca Markus zrobił też niespodziankę, tworząc nie tylko puzzle, ale również naszywki. Sklepik Markusa tutaj:

->link<-

WAŻNA RZECZ: na grafice na stronie jest X, ale ponoć wydrukowane jest logo JIL, tak jak narysowałem w oryginalnym obrazku. To ze względów prawnych.

Spis treści:

Time For A Quickie

Donkey Kong

How not to learn assambler

The great american cross country road race

Tecno Ninja

Gumball

Final Legacy

Conan: Hall of volta

ABBUC Software Contest

Bomber

Repton