atarionline.pl Uszkodzona stacja dysków CA2001 - kto pomoże? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime6 Apr 2014 11:04

Mam w zasadzie sprawną stację dysków CA2001 z wbudowanym TOMSem. Niestety po 25 latach pękł zarówno mimośród docisku, jak i ułamał się kawałek plastikowej podstawy (niestety stacja kiedyś mocno "dostała" pracując kilka lat na "giełdzie"), na której osadzony jest klucz zamykający stację. O ile mimośród jakoś połatałem drucikiem, to brak pomysłu i możliwości na naprawę pękniętej podstawy dla tego klucza.

Szukam więc stacji ca2001 z nieuszkodzonymi częściami jak wyżej, żeby ją skanibalizować na części, albo kogoś kto jest w stanie to naprawić.
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime6 Apr 2014 12:04

A nie chcesz drukowanych części zamiennych?
      Stacji z nieuszkodzonymi częściami nie znajdziesz (jak znajdziesz, to po rozpoczęciu użytkowania się rozpadną)

->link<-

Koszt kompletu 2 docisków + jarzma to 35 zł wraz z wysyłką.
      • 3: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime6 Apr 2014 12:04

Jestem zainteresowany 2 kompletami. Chętnie kupię. Jak sfinalizować transakcję?
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime6 Apr 2014 13:04

2 komplety to 60 zł z wysyłką.
      • 5: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime8 Apr 2014 22:04

Pieniążki przelałem na konto. Adres podałem, Czekam na przesyłkę. Pozdrawiam
      • 6:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime9 Apr 2014 09:04

Przesyłka wyszła dzisiaj, będzie piątek - poniedziałek.
      • 7: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime9 Apr 2014 09:04

Ja bym się zaopatrzył też w ze dwa komplety na wszelki wypadek - póki co działa, ale szczerzonego itd. Z tym, że nie ma pośpiechu. Dlatego przypomnę się przed SV - mam nadzieję, że będziesz - i jakoś na miejscu byśmy wymienili plastik na papier :)
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime9 Apr 2014 11:04

Ni ma sprawy. Tym razem spróbuję odpalić drukarkę, a może będę miał mniejszą :)
      • 9: CommentAuthordigisoft
      • CommentTime11 Apr 2014 06:04

Czy ja też mogę prosić dwa komplety ?
      • 10: CommentAuthorpavros
      • CommentTime11 Apr 2014 09:04

Hej Jakub, ja też jestem zainteresowany dwoma kompletami. Czy faktycznie są różne wersje jarzma i trzeba podsyłać ci zdjęcia?
      • 11:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime11 Apr 2014 09:04

Nie ma sprawy. Jarzma innego nie stwierdzono, okoo 10 drukowanych kompletów już pracuje i nikt nic nie mówił, że nie pasuje. Jeśli tak się stanie, to stworzę nowy projekt nowego jarzma przy udziale zainteresowanego :)
      • 12: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime12 Apr 2014 09:04

A jednak: brak dwóch małych otworków (najlepiej frezowanych) i wycięcia, które raczej potrzebne, żeby zamontować switch, przełączający Toms Turbo Drive w CA2001.
      Poradziłem sobie wycinając kawałek podstawki nożem i robiąc dziurki wkrętakiem (najlepiej zrobić wiertareczką).
      • 13:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime12 Apr 2014 16:04

A czy możesz foto zrobić?
      • 14: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime13 Apr 2014 12:04

Załączam fotki
      • 15:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime13 Apr 2014 17:04 zmieniony

Ok, czaję, ta "obróbka" to "autorskie" rozwiązanie Tomsów :)
      Chociaż może rzeczywiście coś takiego wprowadzić... jako opcja...

Czy możesz jeszcze zrobić forki zamontowanego jarzma?

I może jakieś wymiary, aby te punkciki trafiły w mikrosłicz.
      • 16: CommentAuthorwaryl
      • CommentTime13 Apr 2014 19:04

Zdęcia przedstawiają oryginał i obróbkę zrobioną w Sopocie, w firmie Karen bodajże, przy okazji montażu Toms Turbo Drive. Chyba robili to na "lewo" bez zgody Tomsa.