Mam w zasadzie sprawną stację dysków CA2001 z wbudowanym TOMSem. Niestety po 25 latach pękł zarówno mimośród docisku, jak i ułamał się kawałek plastikowej podstawy (niestety stacja kiedyś mocno "dostała" pracując kilka lat na "giełdzie"), na której osadzony jest klucz zamykający stację. O ile mimośród jakoś połatałem drucikiem, to brak pomysłu i możliwości na naprawę pękniętej podstawy dla tego klucza.
Szukam więc stacji ca2001 z nieuszkodzonymi częściami jak wyżej, żeby ją skanibalizować na części, albo kogoś kto jest w stanie to naprawić.
A nie chcesz drukowanych części zamiennych? Stacji z nieuszkodzonymi częściami nie znajdziesz (jak znajdziesz, to po rozpoczęciu użytkowania się rozpadną)
Ja bym się zaopatrzył też w ze dwa komplety na wszelki wypadek - póki co działa, ale szczerzonego itd. Z tym, że nie ma pośpiechu. Dlatego przypomnę się przed SV - mam nadzieję, że będziesz - i jakoś na miejscu byśmy wymienili plastik na papier :)
Nie ma sprawy. Jarzma innego nie stwierdzono, okoo 10 drukowanych kompletów już pracuje i nikt nic nie mówił, że nie pasuje. Jeśli tak się stanie, to stworzę nowy projekt nowego jarzma przy udziale zainteresowanego :)
A jednak: brak dwóch małych otworków (najlepiej frezowanych) i wycięcia, które raczej potrzebne, żeby zamontować switch, przełączający Toms Turbo Drive w CA2001. Poradziłem sobie wycinając kawałek podstawki nożem i robiąc dziurki wkrętakiem (najlepiej zrobić wiertareczką).
Zdęcia przedstawiają oryginał i obróbkę zrobioną w Sopocie, w firmie Karen bodajże, przy okazji montażu Toms Turbo Drive. Chyba robili to na "lewo" bez zgody Tomsa.