Jeżeli ktoś ma czas i ochotę to zapraszam do zapoznania się z moim skromnym blogiem o głównie o Montezuma's Revenge oraz Preliminary Monty na Atari. Jest tam teżtrochę mojej atarowskiej historii. Pozdrawiam wszystkich Atarowców.
Brawo za wpis. To jedna z moich najmilej wspominanych gier. Brawo za przegląd na inne platformy. Od siebie dodam że posiadam grę "Montezuma`s return" na GameBoya. Kolejny klon gry.
Dzięki za pozytywne komentarze. Zamiast nazwy strony atari online - wprowadziłem hiperłącze tak jak sugerowaliście. Tak wiedziałem o Montezuma's Return na GBC ale zapomniałem o nim w czasie pisania. Ten blog plus oczywiście ogranie tych tytułów zajęło mi trochę czasu i jakbym chciał wszystkie wersje ograć to doba musiałaby mieć 48H :-). Blog spotyka sie z pozytywnym odzewem więc będzie pewnie kontynuacja. Zamierzam tam przemielić i opisać Drop ZOne - DKillera Defendera i jako, że nie jestem fanbojem - Exolona (c64,spectrum). Tylko Panowie - kto przypomni jakich klawiszy w Drop Zonie używało się oprócz fire? Chodzi mi o bomby i niewidzialność bodajże? I czy w emulatorze Atari800PSP jest możliwość przypisania pod przyciski odpowiedników z klawiatury? Bo jesli nie to granie w Drop Zone'a będzie wyjątkowo trudne!. Pozdrawiam wszystkich retro maniaków. Szczególnie s2325 - Szenko co tam stary druchu z gadu gadu sprzed lat?
Re up. fajne ale czy prawdziwe? Ja z kolegą walczyliśmy z Montezumą ok 1986 i nie pamiętam takiego końca. Pamiętam natomiast że dało się wejść do okienka z wynikiem. A mieliśmy Montezume Revenge z magnetofonu, a więc tą mniejszą.
Przecież nawet w tytule filmiku napisano, że to żart. Od kiedy to niby Joe stawia bomby (zapożyczone nota bene z H.E.R.O.)? Po dotarciu do komnaty z Montezumą absolutnie nic więcej nie da się zrobić.
Pamięta ktoś te klawisze z Drop ZOne'a? I czy da się przypisać klawisz z klawiatury do klawisza na psp w emulatorze Atari800PSP. A filmik powyższy BDB!! Niezłe jaja :-)
Eh, znów powielanie bzdurnej wersji wydarzeń związanej z historią Montezumy... ;[ Chyba tylko z polskich stron na galu.info jest ta historia w miarę sensownie opisana.
@wieczór - no właśnie wywiad jak wywiad, jeden z wielu, choć raczej z tych słabszych. Jednak wnioski wyciągane z niego sugerują problemu z czytaniem ze zrozumieniem.
Tam jest jeden krytyczny, mocno niedopowiedziany fragment, bo Montezuma została dokończona przez Parker Brothers, i wydana jako Montezuma's Revenge. Nigdy nie istniała za to gra Preliminary Monty, to twórczość piratów. Gra nie została dokończona według wizji autora, bo on został od projektu odsunięty, ale w tamtych czasach to nie była jedyna historia, że wydawca kupował nieskończoną grę i robił z nią co chciał.