Przy okazji poszukiwań Atari STe dla dwóch gentlemanów dostałem maila od Carstena Strotmanna, który ma w ofercie kilka fajnych STków.
UPDATE:
1 x 1040 STF (w dobrym stanie) - rezerwacja Hospes 1 x 1040 STF (pożółkła obudowa) 1 x 1040 STFM (w dobrym stanie) - rezerwacja Paweł Zbydniowski 1 x 1040 STFM (brak jednego klawisza) - rezerwacja bartek030 1 x 1040 STE (brak jednego klawisza, stan dobry) - rezerwacja Ryszard Jeszenowski 1 x MegaFile 40 - rezerwacja Hospes 1 x ProFile 60 - rezerwacja Piter 4 x SM124 Monitor
+ kable/myszka ST
Myszka (1 szt.) - rezerwacja Hospes
Niektóre z komputerów mają extra RAM.
Carsten dostał je za darmo z uniwersytetu w Niemczech, tym samym chroniąc je od zagłady (chwała mu za to!). Poniósł on jednak wysokie koszty ze sprowadzeniem tego sprzętu z południa Niemiec (podróż/logistyka) - robił wszystko aby zapobiec ew. uszkodzeniu sprzętu podczas transportu.
Cena za komputer to 30-40 euro (za maszynę w pełni sprawną), 5-15 euro za maszynę z wadami.
Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o info na prv.
Panowie Pawel Zbydniowski i Ryszard Jeszeniowski - czy sami ściągacie sprzęt z niemiec ? my już mamy prawie przygotwaną paczkę do Gdańska... dajcie znać gdzie mieszkacie - może zaoszczędzimy na transporcie... :)
@piter Czekam na odpowiedź od Carstena. Mój STF jest uszkodzony (prawdopodobnie RAM) i Carsten miał się zorientować czy to jest coś poważnego czy pierdółka. Zaczekacie z pare godzin na odpowiedź ????
Ja też czekam na odpowiedź od Carstena, jak już będę coś wiedział to napiszę. Mieszkam w Tczewie koło Gdańska. Mam brata który pracuje w Niemczech zobaczymy co i jak bo może jakby nie miał daleko do Carstena to by odebrał. Pozdrawiam.
pabloz1974: niestety przedłużałem kabel i potrzebne by mi było dokładne zdjęcie dodatkowej płytki w magnecie to pomierzę i opiszę Ci do jakich końcówek podlutowac.
Witam. Jak pisałem wyżej mam brata w Niemczech i okazuje się że do Carstena ma niestety 280km ale po wczorajszej rozmowie z nim mógłby się podjac podróży po STki. Chodzi o to że nie opłaci się zabiera jednego mógłby wziąc wszystkie i za paliwo z Hamburga do Carstena i z powrotem podzieliło by się na tych którzy chcieli by z takiego rozwiązania skorzystac. Mój brat dziś przyleciał do Polski i mogę z nim szerzej na ten temat pogadac. Co Wy na to?
hej chłopaki, wydaje mi się że to jednak zbyt daleko aby jechać - nie wiem czy dobrze zrozumiałem - jeśli w jedną stronę jest 280 km (czyli 300) to razem daje 600 = ok. 200 zł na paliwo i stracony cały dzień plus amortyzacja samochodu :))
a przesyłka taka z DE do PL powinna (wszystkie komputery) kosztować ok. 30 euro czyli mniej i bez problemu.. no chyba że on tam znajdzie jeszcze jakieś TT lub Falcony .. to jedziemy !! ;))
Piter: niestety transport będzie ale to może potrwać jeszcze około dwóch tygodni, także chyba zostaje paczka. A tak z ciekawości ile tych ST w tej paczce będzie leciało do nas bo Carsten napisał mi że za wysyłkę mojego kurier wezmie od niego 19EUR
jesionen: Hospes bierze STF i MegaFile a ja Protar'a więc tak jakby 3 przedmioty... 19 euro to super cena !! to może napisz do niego jak już piszesz, że jedną paczke niech wyśle - ja mogę przelać mu na konto za wszystko ..
glowas: przepraszam ale nie wiem o ci chodzi, przypomnij mi proszę, dużo rzeczy ludziom załatwiam ale ZAWSZE to ja wykładam kasę za innych i raczej jest odwrotnie. W tej chwili z 10 osoļ takich jest.O co chodzi - przypomnij mi - o co chodzi?
czy ta 1 x 1040 STF (pożółkła obudowa) która nie ma przypisanego właściciela jest do wzięcia? jeśli tak, to chętnie zarezerwuję. czy ona się liczy jako "z wadami", czy jako pełnosprawna? :)
@tomkab: witam, na teraz na allegro masz 6szt ST z tego co czytam nie sprawdzane. Zawsze można zapytać sprzedającego co i jak. Może Cię zainteresuje jakaś oferta. Pozdrawiam.
Nodes tu jest cała sprawa z Piterem włącznie z moim skanem przelewowym , obecnie nawiązał ze mną kontakt po raz kolejny rzekomo chce sprawę załatwić raczej wątpię ale zobaczymy podobno ma wysłać przelew w poniedziałek , dam znać co i jak a póki co link do całej sprawy .
Adam, jak raczej wątpisz? nie rozumiem, napisałem że jestem na wakacjach i że załatwiam sprawę dziś i załatwiałem i nie rozumiem po co afera tym bardziej że normalnie rozmawialiśmy ... a sprawa tyczy 60 zł.. które idzie do Ciebie ....
Witam , przelew wpłynął , ciszę się że zamykam tą sprawę , Piter przelał rzeczoną kwotę i dotarła do mnie po dwóch latach , była już jedna próba rozwiązania sprawy było też kilka e-mail ale potem cisza , teraz wreszcie doszło wszystko do skutku , chcę wierzyć że faktycznie cała ta sytuacja spowodowana była jakimś tam okresem w życiu Pitera , i niech tak zostanie , przykro mi tylko że musiałem obsmarowywać kogoś na forum aby doprowadzić sprawę do finału . ale tak jak napisałem wszystko jest ok więc cofam negatywne wypowiedzi pod kontem kolegi Pitera . Pozdrawiam.