Sądząc po stylu instrumentów to najpewniej Chaos Music Composer. Nie mam pod ręką odpalonej Atarki, więc nie sprawdzę, ale spróbuj uruchomić muzaka, wyjść z niego przez reset i uruchomić Smart Playera: ->link<-
Jeśli to standardowy moduł CMC, MPT lub TMC, to SP powinien go znaleźć.
Dzięki za info Panowie. Sytuacja się klaruje, ale coś jeszcze nie do końca plumka.
Załadowałem ten *.cmr do Chaosa (właściwie do kilku różnych Chaosów a także do Smart Playera) i "prawie" gra dobrze. Coś tam trochę piszczy (załączam mp3). Wiecie o co może biegać?
Sprawdzałem z .cmr podesłanym przez wieczora jak i przez mikera.
----- EDYTA: ----- Aha, może źle ładuję to do CMC Rzóg? Używam Ctrl+L a wtedy tenże Chaos szuka pliku .CMC a nie .CMR.
CMC Rzog z tego co się orientuję patchował tablicę basów i są tam dwie do wyboru, właśnie aby uniknąć takich kiksów. CMR pewnie te ustawienia zawiera i ładuje się go inaczej niż przez CTRL+L, niestety tej wersji nigdy nie używałem - nie ma tam jakiegoś manuala w pliku?
No tak, trzeba zmienić rozszerzenie na *.CMC w CMC-Rzóg, ponadto odwołanie do playera jest nieco inne. Powinien w archiwum być stosowny DOC. W razie czego zobacz jeszcze tutaj: ->link<-
Noż przecież "źródło" hlejni były razem z cmcplay'em i nawet w wątku zdaje się było napisane o tablicy Rzóga. Miałeś gotowe. Inna rzecz to player. Trzeba wymienić jedynie tablice basów, wtedy nawet oryginalny player Pelca zagra wszystko poprawnie (tak to właśnie jest w cmcplay).
@mgr_inz_rafal - u mnie na dysku :) A tak na poważnie, to chciałem tego pacza to głównego brancha a800 wrzucić, ale krotki powiedział, że będą zmieniać radykalnie plik cpu.c, więc pewnie nie puszczą. Spróbuję go wyekstrachować jakoś.