Poszukuję możliwości podłączenia joj'a /ów do PC (USB) które działałyby pod emulatorem Atari Skasowałem już klawiaturę (kursory na Archonach 1 i 2 - kto grał ten wie czemu) a pragnę zorganizować małe zawody POMOŻECIE ?
Szkoda że nie ma przyssawek, niestety to przeszkadza i sprawia że nie nadaje się do intensywnych gier (trzeba mocno przytrzymywać podstawkę jedną ręką). Sam joy fajny, ale jest mało wytrzymały - mój miał krótki żywot (być może trafiłem na felerny egzemplarz).
Dzięki ale brak przyssawek przy dużych joj'ach nie działa przy grach typu Archon - szlag człowieka trafia ... To samo dotyczy joj'ów delikatnych (z 4 sztuki poszły w piz..u na jedynce o Archon2 niewspominając) Rozwiązanie Kuby ma dla mnie podstawową wadę - nie mam joj'ów z atari ...
To jest tak zwana sztywna, kanciasta pała, jest taka niewygodna bo to były początki i można zrozumieć. Zanim kupisz dobrze by było przetestować jak w dłoni leży. Kto się przyzwyczaił ten chwalił, np. kuzyn trzymał to podpięte do Amigi. Pytałem go czemu tnie w nowe tytuły maczugą - bo wygodnie.
Tak, zadziała i pewnie zainstaluje automatycznie sterowniki. Zwróć tylko uwagę którą wersję Windows masz i czy jest coś o niej na pudełku joya napisane. Archon wymaga pewnej precyzji, ale ten joy powinien dać radę - jedną z metod jest ostrzeliwanie się zza "grzybów" połączone z oczekiwaniem na gotowość strzału. Chodzi o to by pocisk wroga wpadł na grzyba, a Twój nie.
Szukasz kolego nie wiadomo czego proś Husaka i na pewno będziesz zadowolony. Mam takie cudo od niego śmigam ponad rok i .......... krótko mówiąc rewelacja joystick dobierzesz sobie pod siebie jaki ci tylko pasuje .
Pablo112 pisał o możliwości podłączenia joya z atari - nie mam takiego i dlatego szukam innych rozwiązań Do Husaka: czy dzięki twej przejściówce mogę podłączyć dowolnego joya ? albo czy można kupić joye które podłączamy do przejściówki ? Jak pisałem: nie mam nic a chcę grać na PC joyami - jak to zrobić ?
Dowolnego - nie dowolnego. Większość z wtyczką db9 zadziała. Dowolny do Amigi, dowolny do Atari, do Segi. CX78 (taki mały prostokątny pad Atari z dwoma przyciskami) na razie nie działa (tzn źle działa) i na razie nie wiem, czy będzie.
Faktycznie - nie musi być dowolny Wystarczy, że zadziała do jednego ale solidnego i dostępnego. Czy możesz polecić taki wraz z miejscem zakupu/sklepem ? Kupię joy i przelączkę, przetestuję i kupię drugą
Spróbuj zapytać J. Husaka czy druga przejściówka jest widziana w Windows pod inną nazwą niż pierwsza. Wystarczy by system dodał sobie na przykład cyfrę do nazwy, ale jeśli tego nie zrobi to dwa joysticki będą odpowiadać za pierwszego gracza.
Wtykasz dwie przejściówki w huba bo często w komputerze gniazda są zbyt blisko.; jedną przejściówkę można przez przedłużacz jakiś. System wykrywa jako dwa joysticki (MacOS X i Windows)