atarionline.pl W jaką grę grałeś dzisiaj ? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorstring
      • CommentTime28 Dec 2014 23:12

Wii pożyczyłem od kolegi na bliżej nieokreślony czas, mam na oku serię Metroid Prime i Mario Galaxy bo to ponoć jedne z lepszych pozycji na tę platformę. Co do bieżącego ogrywania to właśnie ukończyłem System Shock 2, co ciekawe pierwszy raz w życiu w to grałem. Mimo że współcześnie graficznie odstaje, to klimatem nadrabia kilkukrotnie.
      • 2: CommentAuthors2325
      • CommentTime3 Jan 2015 11:01

• 3:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime3 Jan 2015 20:01

encounter!
      • 4:

CommentAuthorsNr
      • CommentTime3 Jan 2015 23:01 zmieniony

Ja tam w południe w przepiękny i nieznany u nas shotemUP który znalazłem szukając przypadkiem coś o oscyloskopach.

Zwie się to:

SINE MORA

->link<-

i mogę w to łupać w kółko...

(S. Key dostępny już nawet za 5zł lol)

a za chwilę, jak się upgrade'y zdoją:

Day of Defeat: Source

Jedyny FPS jaki uznaję... (no może poza Unrealem i SOF)

Gra, która bardzo rozczarowała kanterstrajkowców, bo poczuli realizm i ich za bardzo zabolały zwieracze więc zgnoili DOD:S.

Zabrakło fiku miku, czyli kuleczek dokładnie tam gdzie krzyżyk celownika ha ha ha... stąd owe bóle w okolicy d_py.

W DOD:S nie ma zmiłuj się. Możesz wygrzać w gościa magazynek i nawet go nie draśniesz. Snajperkę buja jakbyś pochlał lub był na niezłym kacu. I co najważniejsze: nie zapierniczasz po planszy jak na chińskim skuterku. Biegnąc za szybko męczysz się i dostajesz zadyszki. To dodatkowo czyni tą grę bardzo zróżnicowaną. Sam lamię ale od czasu do czasu robi się niezłe akcje i właśnie owe chwile w rzece batalii sprawiają, że warto DOD:S mieć w kolekcji ;)

(S. Key dostępny za niecałe 50zł)

Pozdrawiam
      • 5: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime4 Jan 2015 19:01

River Raid ATARI XL/XE, niestety po kilku próbach skończyło się na 31 moście. Pozdrawiam
      • 6:

CommentAuthorhospes
      • CommentTime4 Jan 2015 20:01

A ja ciąłem Lethal Xcess w wersje na reanimowanej Medze /Dzięki Costek za lutowanie cypka:)/
      Powiem tak... Rany ale ta gra ciężka! Bez nieśmiertelności pierwsza plansza nie do przejścia, przy moim starczym graniu;)
      Ale żona idzie spać i ja zasiadam do dalszego podejścia bo gra tego jest warta.
      ps. jak uciszę ten cholerny wiatraczek.
      • 7:

CommentAuthorpabloz1974
      • CommentTime4 Jan 2015 21:01

Ale jaka muuuuza w lethal xcess. ...mmmmmm. dalej proponuje lravin teramis, tez thailonu :)
      • 8: CommentAuthors2325
      • CommentTime4 Jan 2015 22:01

• 9: CommentAuthors2325
      • CommentTime6 Jan 2015 15:01

• 10:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime9 Jan 2015 16:01

Metroid Prime Hunters
      /78% i zagwózdka
      • 11: CommentAuthortbxx
      • CommentTime11 Jan 2015 00:01

Iron Soldier (Jaguar), odpaliłem i bardzo się spodobało...
      • 12: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime11 Jan 2015 18:01

Dziś po bardzo nieciekawej i niemiłej decyzji Greya dla uspokojenia i z nadzieją że jednak ochłonie. Preliminary Monty :)
      • 13: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime13 Feb 2015 21:02

Trochę uciekło ale pykam w Moon Patrol XE :)
      • 14:

CommentAuthorxeen

ja w Tiger Heli zachęcony przez cykl Tenchiego.
      Bardzo fajna gra, trudna, ale wciąga. Dosłownie na parę minut dziennie bo więcej nie mam. Polecam!
      • 15: CommentAuthorjesionen

Za chwilę spróbuję :)
      • 16: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime15 Feb 2015 19:02

Pykamy w Rampage ST. Super sprawa :)
      • 17: CommentAuthorbolo
      • CommentTime16 Feb 2015 11:02

Henry's House i przyznaje trudniejsza po latach nie grania
      • 18:

CommentAuthorstring
      • CommentTime16 Feb 2015 13:02

Chimera+ ;)
      • 19: CommentAuthornodez
      • CommentTime17 Feb 2015 20:02

Chimera+
      • 20:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime18 Feb 2015 16:02 zmieniony

W szukanie Karaczana Madagarskiego,spierdzielił mi:-(

• 21: CommentAuthorJarkeczek
      • CommentTime18 Feb 2015 20:02

Jako że odzyskałem dzisiaj swoje SIO2SD, odpaliłem dzisiaj... Montezuma Revenge...cienizna ledwo 20k expa i do tego zgubiłem się...
      • 22: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime18 Feb 2015 21:02

Stety młodszemu synkowi spodobał się Rampage na ST i dziś pykaliśmy w następne plansze :)
      • 23: CommentAuthornodez
      • CommentTime19 Feb 2015 20:02

tree surgeon
      • 24: CommentAuthorsq5nbk
      • CommentTime20 Feb 2015 07:02

frogger
      w latach 80tych pamiętam tą grę jak była na automaty :)
      • 25:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime20 Feb 2015 17:02

string/ ograłeś juz tego Metroida i S.M.G ???
      • 26:

CommentAuthorstring
      • CommentTime20 Feb 2015 22:02

SMG tak, chociaż nie maksowałem, Metroida I ogrywam obecnie. Ciekawe, jednak parę rzeczy mnie wkurza: sterowanie wiilotem średnio dokładne i łapa boli, backtracking, walki czasem zbyt wymagające (wiem, ciapa jestem). Mimo to gra wciąga.
      • 27: CommentAuthornodez
      • CommentTime21 Feb 2015 16:02

w to dzisiaj pogrywalem wersja arcade (m.a.m.e.)
      • 28: CommentAuthorstreak
      • CommentTime22 Feb 2015 22:02

W aztec chellenge i bienie maja. Swoja droga ta pierwsza to jak CANABALT a druga jak 'szczelił' Flappy Bird :P
      • 29:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime25 Feb 2015 18:02 zmieniony

string/ ZAOPATRZ SIĘ W PADA OD Game Cube !!!
      ... i będzie git ,no chyba że masz nowszą wersję Wii która jak większość nowych wersji konsol począwszy od Ps2 została wykastrowana z wstecznej kompatybilności .

"DIAMENTY" na Telefonie.

...hmm podobna , okrojona ze szczegółów

jednakże zauroczyła mnie wersja na ATARI :-),jestr to pierwsza wersja z którą się spotkałem i jakoś inne za bardzo do mnie nie trafiają,troszkę inna stylistyka która kojarzy mnie się bardziej z komiksem niż "poważną" grą o patrolowaniu księżyca pojazdem pancernym... i te atarowskie dżwięki mniam .

:-),:-),:-)

gdyby nie kulawa dynamika było by OK.
      • 30: CommentAuthornodez
      • CommentTime25 Feb 2015 19:02

Bomb Jack v1.5 (2008)(Biela, Tomasz - Gora, Krzysztof - Derby, Terrence)(PL)(en)(FW)[a][320K].xex

ogien !
      • 31:

CommentAuthorstring
      • CommentTime27 Feb 2015 20:02

Irata4: moja (zresztą pożyczona) Wii ma wejścia na pady z GC. Jednakże zachęcony recenzjami wybrałem "odświeżoną" wersję Metroida na Wii wydanej jako Trilogy. Przeczytałem w tych recenzjach, iż steruje się wyśmienicie i że nie ma porównania do wersji z poprzedniej generacji konsol. Niestety dla mnie kontrolery ruchowe to pomyłka, o czym drugi raz (po PS Move) przekonałem się grając właśnie w Metroida na Wii :(
      • 32: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime28 Feb 2015 21:02

Witam. Dalej z rodzinką w RAMPAGE ST
      • 33:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime1 Mar 2015 23:03 zmieniony

string /"Przeczytałem w tych recenzjach, iż steruje się wyśmienicie i że nie ma porównania do wersji z poprzedniej generacji konsol. Niestety dla mnie kontrolery ruchowe to pomyłka, o czym drugi raz (po PS Move) przekonałem się grając właśnie w Metroida na Wii :("

Kwestia przyzwyczajenia ,w niektórych grach takowe sterowanie sprawdza się wyśmienicie .

IRATA4/ ja proponuje rozgrywkę za pomocą standardowego kontrolera ,Metroid jest NIESAMOWITY dla wybranych ,dla innych dobra trudna gra ,jednakże jeśli chcesz poznać tajemnice obcej planety skanująć,przemierzając ją to zapraszam do zapoznania się z obcą ... planetą?
      • 34: CommentAuthors2325
      • CommentTime18 Mar 2015 23:03

• 35:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime20 Mar 2015 00:03

Dzisiejsze 5 minut relaksu poświęciłem tej grze:

->link<-

Hydorah ma tak potężny ładunek miodu - ach.
      Poziom trudności jest fajnie zbalansowany i opłaca się szarżować (dość nieczęste w strzelankach - w większości przypadków liczą się tzw. systemy - czyli wyuczone kombinacje)

Polecam i jestem ciekawy opinii Tenchiego n/t tej gry.
      • 36:

CommentAuthorTenchi
      • CommentTime20 Mar 2015 02:03

Zupełnie niezła pod względem wykonania, tylko strasznie mało dzieje się na ekranie. A przynajmniej do piątego etapu, w którym finałowo się znudziłem i wyłączyłem. No i to pożyczanie sobie na potęgę pomysłów z innych strzelanin - przykładowo pierwszego bossa spotkałem wczoraj w trzecim Gradiusie.
      Poza tym dziś przez pół dnia ćwiczyłem taktyki na tę panią, więc sam rozumiesz - Hydorah to przy niej przechadzka po parku.
      • 37:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime20 Mar 2015 11:03

Rozumiem - taki bullet hell to jest poza moimi możliwościami jeżeli chodzi o refleks i koordynację ruchów :)
      Nie chcę znowu kłapać jęzorem o planach (bo ich jest mnóstwo tylko czasu brak) ale jeżeli kiedyś będę robił BH na JIL to takiego, który da się skończyć i będziesz miał z nim problem ;)
      A da się zrobić BH na Atari wg mnie.
      • 38: CommentAuthors2325
      • CommentTime20 Mar 2015 19:03

• 39: CommentAuthors2325
      • CommentTime31 Mar 2015 18:03

Bong to w miarę świeże spojrzenie na Arkanoid/Breakout - z każdym odbiciem paletki przesuwa się ona wiersz do góry i jest to jedyny dla gracza problem bo zrezygnowano z cegiełek. Trochę późno wyszło - 1997 w grze, 1998 w nazwie pliku.
      • 40:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime7 Apr 2015 22:04

W ramach odstresowania pyknąłem w Deatchase XE i dopiero dzisiaj odkryłem, że komarka można zatrzymać :)
    1.  
      Super Cobra
    2.  
      • 43: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime22 Apr 2015 20:04

Keystone Kapers :)
      • 44: CommentAuthors2325
      • CommentTime30 May 2015 14:05 zmieniony

Misty Caverns - Zbieramy bomby, które kolorem i kształtem mogą przypominać butelki. Odwrócone litery T to kolce. Górne ukosy joysticka - skok, góra - wspinanie się po linach. Ruch postaci jest skokowy i potrzeba trochę czasu by się przyzwyczaić. Gra powstała w 1993, trochę późno na tytuł w takiej oprawie graficznej.

Billiards - Obsługa jest maksymalnie uproszczona, może nawet z pewną przesadą - ustawiamy tylko mało precyzyjnie kierunek strzału i obserwując stale zmieniający się pasek siły uderzenia wciskamy fire w wybranym momencie. Taką prostotę może tłumaczyć rok wydania - 1981. Mimo wieku gra moim zdaniem całkiem nieźle radzi sobie z fizyką i można przewidzieć kierunek toczenia się bili. Nie ma muzyki, a dźwięk jest tylko jeden.

• 45: CommentAuthors2325
      • CommentTime5 Jun 2015 16:06 zmieniony

Crazy Cobra - wydaje mi się, że kupiłem to u pirata mając nadzieję, że będzie podobne do Super Cobra. Okazało się przeciętnym "Wężem", który zdobył popularność na starych Nokiach. Co go może wyróżniać z tłumu to kolorowe, pseudo tęczowe tło i to, że wąż za bardzo węża nie przypomina tylko raczej kasztany w łupinie. Na atarimanii jednak widać gada na okładce ->link<- Przez tę swoją nijakość nie zapamiętałem tytułu gry, dopiero wczoraj przypadkiem wpadł mi w oko i obudził wspomnienia przy przewijaniu tutejszego katalogu gier.

• 46: CommentAuthors2325
      • CommentTime9 Jul 2015 10:07

• 47:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime9 Jul 2015 10:07

• 48: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime16 Aug 2015 17:08

Od wczoraj z dzieciakami Robbo ST :)
      • 49:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Aug 2015 22:08 zmieniony

Super Hexagon
      na tablecie.
      W składanie zasilacza do A8

(Rozpoznajemy/-to jest to konto o którym pisałem)
      • 50: CommentAuthors2325
      • CommentTime20 Aug 2015 19:08

Wilder Westen napisane przez znanego Kemala Ezcana. Poza naszą kontrolą jeżdzi w górę i w dół rewolwer przy pomocy którego strącamy różne przedmioty jak np. kubki, węże, kapelusze czy bomby. Mimo użytego Basica gra nie reaguje z opóźnieniem bo pan Kemal wiedział, że kto kiepsko strzela ten długo nie pożyje na Dzikim Zachodzie. Na czołówce początkowo wolna muzyka rozpędza się dziko i tak zostaje.