Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaz:
Czy nie byloby dobrze wrzucic to na forum - zeby ludzie mogli sie wypowiedziec? Wiadomo, ze 95% to bedzie bicie piany i gdybanie, ale zawsze ktos moze podsunac jakis dobry pomysl.Krotki:
Oczywiście tak, ale myślę że jeszcze nie teraz. Wolałbym poczekać aż przygotuję wstępną sytuację, i wtedy zaprezentuję ją w nowym wątku. Powodów jest kilka:Krotki:
T> Krótko mówiąc, zamierzam opracować format pliku "metryczki", pozwalającegoKaz:
I to jest super pomysl! Zgadzam sie w calej rozciaglosci - i masz gwarancje zastosowania tego :).Krotki:
T> Najważniejsze pytanie: czy w ogóle zgodzisz się na coś takiego?Kaz:
Odpowiedz jest powyzej. W tej chwili jestem strasznie obciazony roznymi sprawami i Atari mi troche ucieka, ale nie zawsze tak bedzie. Jestem za wszystkimi konczynami.Kaz:
Ja na to jak na lato, ale ze bylo to w listopadzie 2010 roku to dalej czekam... Wiec prosze Cie Krotki, zamiast krytykowac wszystkich wkolo, od Atarimani po TOSEC, przedstaw ta "wstepna sytuacje" i "wstepna specyfikacje", bo jak mniemam oddzywasz sie na forum, bo masz "cos gotowe". Wiec przejdzmy od bicia piany do konkretow.Kaz:
Tu jeszcze w kwestii mojej "wielkiej niecheci":Kaz:
Nieprawdą jest, to co pisze Krótki, że jestem przywiązany do obecnej nomenklatury AOL ze względu na to, że się namęczyłem przy jej tworzeniu :).Kaz:
Obecnie, jak mniemam, dyskusja rozbija się o to, czy w naszym katalogu zmienic nazwe plikow na ta zgodna z TOSEC, żeby wszystkie pliki tak się nazywaly jak w bazie danych TOSEC.Kaz:
To co u jednego jest wersja uszkodzona, u innego jest prawidlowe.Kaz:
Za to przyda mu się infomacja o wymaganej pamieci i o tym, czy do grania sa niezbedne wioselka! Tego w TOSEC nie uswiadczysz, bo struktura nazwy TOSEC tego nie wymusza.Kaz:
Przykład: TOSEC zmusza do wpisania wydawcy (Publisher), gdy takowego nie ma. Powstaja rozne absurdalne sytuacje, na przykład gdy prywatne osoby wpisuje się jako wydawce.Kaz:
Na przykład rok powstania danej gry domowej produkcji. W takiej sytuacji mamy w TOSEC wielce informujacy zapis: (19xx). Czy naprawde trzeba umieszczac informacje, które informacja nie sa?Kaz:
Przez to, ze niektóre dane można podawac, a niektóre nie, zapis w TOSEC jest kompletnie nieczytelny: czy jeśli na czwartej pozycji jest napis (en to oznacza nazwe developera czy jezyk angielski?).wieczor:
Jedno i drugie to są wymagania sprzętowe, ja bym osobno podał raczej jakie rozszerzenia są wymagane a jakie zalecane (tzn. obsługiwane) np.xxl:
moze warto wydzielic programy ktore nie dzialaja na atari za to dzialaja na przerobionych komputerach?xxl:
nie przyjmuj, ze uzytkownikami bazy plikow sa tylko emulatorowcyxxl:
uwazam, ze wymagania odbiegajace od standardowego atari powinny byc oznaczone (nie wiem jak).xxl:
natomiast oznaczenia modyfikacji sprzetowych to sa informacje do ustawienia emulatorow. stereo, 512k itp. osobno.xxl:
jedne to wymagania sprzetowe drugie to przerobki sprzetu.wieczor:
Jedno i drugie to są wymagania sprzętowe, ja bym osobno podał raczej jakie rozszerzenia są wymagane a jakie zalecane (tzn. obsługiwane)Kaz:
Ale wydaje mi sie wielkim bledem pojscie na polowiczne rozwiazania - w stylu "troszke nazw AOL, troszke TOSEC".Od 1 do 41 z 41