Chciałbym przechwycić obraz i dźwięk generowane przez aplikację w Windows i zapisać je do pliku. Konkretnie chodzi mi o emulator a8cas-atari800. Z tego co wiem to tylko ten emulator obsługuje Blizzarda. Wiem że Altirra i Atari800Win mają opcje nagrywania avi ale nie obsługują Blizzarda. Zna ktoś jakiś taki darmowy programik?
Przychodzi mi do głowy zrobienie pacza,które zapisuje screen biorąc pod uwagę częstotliwość odświeżania ekranu (parametr:-refresh) zgodnie z jakimś formatem whardkodowanym. Potem to do mplayera wrzucasz i masz.
Przypomniałem sobie jeszcze o Daum Potplayer, gdzie jest opcja przechwytywania wybranego fragmentu ekranu, jak i też z kamery, karty telewizyjnej, karty typu framegabber itp. do pliku w wybranym formacie. Jest niesamowicie rozbudowany, ale to raczej jego zaleta, niż wada. :)
Najnowsza wersja 3.5.99, zakładka Movies, menu Sound Capture Settings - są dwie opcje: Record Win7 sound -> Stereo/Multichannel oraz Record external input, o którym wspominasz.
@jhusak: do maksymalnie 1 minuty, dłuższych filmików nie przewiduję.
@voy:
1. FRAPS-a - coś mi ten program nie jarzy. Zdaje się, że po naciśnięciu klawisza zdefiniowanego jako "Video Capture Hotkey" powinien zacząć nagrywać, ale u mnie żadnej reakcji nie ma. Nawet naciśnięcie czerwonego klawisza HELP nic nie daje. Mam WinXP.
2. Daum Potplayer - kiedy klikam "rozpocznij nagrywanie" dostaję okienko: Nie można przeprowadzić operacji przechwytywania, ponieważ pliki audio i wideo nie są aktualnie dostępne. O co biega, wiesz?
Ok, wreszcie coś zadziałało - ZD Soft Screen Recorder potrafi nagrywać z dźwiękiem. Co prawda wersja trial wrzuca na ekran watermarka z adresem strony www, ale mi to nie przekszkadza. Dzięki za podpowiedzi.