@Wieczór: Ja ogólnie mam do kompa tą obudowę ale na własne życzenie ją uszkodziłem - a była tylko brudna i poplamiona - wsadziłem do zmywarki i lipa. Teraz wygląda jak Prototyp cała blada i powiginana :))))))))))))))). Czyli mówisz że będzie ciężko?
Do ST to nie powinno być problemu, z falconem byłoby gorzej (kształt ten sam ale kolor inny). Swojego czasu na brytyjskim ebayu widziałem sporo, ale nie potrafię sobie przypomnieć jak to znalazłem :)
Odświeżam temat bo dalej nic nie znalazłem, może ktoś jednak posiada na sprzedaż. Będę na Retro Komp i SV2K14 w Gdańsku to może jak ktoś posiada to tam niech zabierze. Pozdrawiam
@bob_er: zdjęcia może podeślę, chociaż nie ma się czym chwalić. Miałem tego STeka na SV także ludzie widzieli na realu. Zmywałem wszystkie obudowy w zmywarce i było ok, tu poprostu nie dopatrzyłem i poszedł program na 70stopni a co ciekawe obudowa od C64 wyszła bez szwanku :(. Może posiadasz taką obudowę?
@bob_er: podsyłam zdjęcia dla potomnych, nie ma się czym chwalić :(. Zresztą sporo osób widziało go na realu podczas RetroKompa. Temperatury nie pamiętam ale około 65`.
Pisałeś, że jest powyginana, ale tego na zdjęciu nie widać. Te białe plamy to efekt kontaktu z wodą o wysokiej temperaturze. Jeśli jej nie wywaliłeś, a nie jest Ci potrzebna to chętnie z nią poeksperymentuję, bo mam pewne pomysły (częściowo sprawdzone), tzn. przyjmę na własność pokrywając koszt przesyłki :) i zdam relację z efektów i poczynań.
@Banan, @zijacek: jest powyginana za jakąś chwilę porobię zdjęcia pod innym kątem to zerkniecie. Jak dojdzie do mnie "nowa" obudowa do tego STeka to przemyślę sprawę w kwestii odstąpienia tej "unikatowej" :)
W sumie powyginana czy nie, chodzi głównie o to, że szkoda mi eksperymentować na dobrej obudowie, a to jest okazja. Powyginanie nie jest istotne, bo mi chodzi o próbę przywrócenia kolorów.
@zijacek: niestety nie doczekałem się tej obudowy ale jeżeli za cenę przesyłki chciałbyś do testów STf to służę. Tylko uprzedzam stan obudowy dla ludzi o mocnych nerwach :) hej