atarionline.pl Obudowa do Atari STe - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime30 Oct 2014 09:10

Witam wszystkich czy posiadałby ktoś na sprzedaż górną obudowę do Atari STe?
      • 2: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime30 Oct 2014 10:10

Hehe, mam ten sam problem. Ale zachecony aukcja pokazana ostatnio na AArea moze sobie wyrzezbie ;)
      • 3: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime30 Oct 2014 20:10

@Wieczór: Ja ogólnie mam do kompa tą obudowę ale na własne życzenie ją uszkodziłem - a była tylko brudna i poplamiona - wsadziłem do zmywarki i lipa. Teraz wygląda jak Prototyp cała blada i powiginana :))))))))))))))). Czyli mówisz że będzie ciężko?
      • 4: CommentAuthorwieczor

Do ST to nie powinno być problemu, z falconem byłoby gorzej (kształt ten sam ale kolor inny). Swojego czasu na brytyjskim ebayu widziałem sporo, ale nie potrafię sobie przypomnieć jak to znalazłem :)
      • 5: CommentAuthorjesionen

Dzięki poszperam :)
      • 6: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime2 Nov 2014 22:11

Odświeżam temat bo dalej nic nie znalazłem, może ktoś jednak posiada na sprzedaż. Będę na Retro Komp i SV2K14 w Gdańsku to może jak ktoś posiada to tam niech zabierze. Pozdrawiam
      • 7: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime19 Jan 2015 20:01

Odświeżam temat dalej nic może jadnak ktoś posiada. @wieczór: jednak jest problem bo brak :)
      • 8: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime21 Jan 2015 23:01

Dla potomnych mógłbyś pokazać zdjęcia obudowy po umyciu.
      Być może oszczędzi to kolejne sztuki :).
      Podaj jeszcze w jakiej temperaturze myłeś ;).
      • 9: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime22 Jan 2015 19:01

@bob_er: zdjęcia może podeślę, chociaż nie ma się czym chwalić. Miałem tego STeka na SV także ludzie widzieli na realu. Zmywałem wszystkie obudowy w zmywarce i było ok, tu poprostu nie dopatrzyłem i poszedł program na 70stopni a co ciekawe obudowa od C64 wyszła bez szwanku :(. Może posiadasz taką obudowę?
      • 10: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime22 Jan 2015 20:01

Temat do zamknięcia, zdobyłem. Pozdrawiam
      • 11: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime22 Jan 2015 20:01

@Wieczór: jest szansa na dwie obudowy :) Potrzebujesz jeszcze?
      • 12: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime24 Jan 2015 20:01

Jak motto tej strony " pomagamy i doradzamy?" dziękuje za pomoc, naprawdę profesjonalna. Hej
      • 13: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime2 Feb 2015 19:02

@bob_er: podsyłam zdjęcia dla potomnych, nie ma się czym chwalić :(. Zresztą sporo osób widziało go na realu podczas RetroKompa. Temperatury nie pamiętam ale około 65`.
      • 14: CommentAuthorBanan
      • CommentTime3 Feb 2015 15:02

eee, nie jest tak zle :)
      moze bys pobawil sie w malowanie?
      • 15: CommentAuthorzijacek
      • CommentTime3 Feb 2015 18:02

Pisałeś, że jest powyginana, ale tego na zdjęciu nie widać. Te białe plamy to efekt kontaktu z wodą o wysokiej temperaturze. Jeśli jej nie wywaliłeś, a nie jest Ci potrzebna to chętnie z nią poeksperymentuję, bo mam pewne pomysły (częściowo sprawdzone), tzn. przyjmę na własność pokrywając koszt przesyłki :) i zdam relację z efektów i poczynań.
      • 16: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime3 Feb 2015 19:02

@Banan, @zijacek: jest powyginana za jakąś chwilę porobię zdjęcia pod innym kątem to zerkniecie. Jak dojdzie do mnie "nowa" obudowa do tego STeka to przemyślę sprawę w kwestii odstąpienia tej "unikatowej" :)
      • 17: CommentAuthorzijacek

W sumie powyginana czy nie, chodzi głównie o to, że szkoda mi eksperymentować na dobrej obudowie, a to jest okazja. Powyginanie nie jest istotne, bo mi chodzi o próbę przywrócenia kolorów.
      • 18: CommentAuthorjesionen

Oto zdjęcia mam nadzieje że będzie lepiej widać
      • 19: CommentAuthorjesionen

i jeszcze te
      • 20: CommentAuthorzijacek
      • CommentTime3 Feb 2015 21:02

No fakt, w sensie użytkowym raczej złom. Tym bardziej nadaje się do testów.
      • 21: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime3 Feb 2015 21:02

@zijacek: jak dotrze do mnie obudowa "nowa", to się odezwę :)
      • 22: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime27 Jul 2015 17:07

@zijacek: niestety nie doczekałem się tej obudowy ale jeżeli za cenę przesyłki chciałbyś do testów STf to służę. Tylko uprzedzam stan obudowy dla ludzi o mocnych nerwach :) hej
      • 23: CommentAuthorUltimate
      • CommentTime20 Aug 2015 22:08

Nowy. Też potrzebuje obudowy(góra) atari 1040 STe
      • 24: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime22 Aug 2015 18:08

@Ultimate: Coś się stało z Twoją czy wogóle jej nie masz?