Witam. Oj bardzo dawno tutaj nie zaglądałem. Ktoś mnie jeszcze pamięta? Przypomniał mi się znowu pewien temat z którym miałem niegdyś problem, ale już znalazłem rozwiązanie. Pytałem kiedyś jak grać przez sieć a teraz znalazłem fajne rozwiązanie. W Emulatorze który jest dostępny na tej stronie wystarczy tylko zmienić "kaillera server" na nie ten w sieci tylko ten po LAN-ie i już możemy grać ze znajomymi ! Parę dni już myślę co by było najlepsze i tak w końcu postanowiłem tutaj napisać, że może dobra gra byłaby przez Hamachi (osobiście z kumplem często grywamy w Colina 4, często znaczy w weekendy bo każdy pracuje ;p) i tak pomyślałem że może tutaj na atarionline.pl stworzyć jakąś sieć na hamachi aby każdy miłośnik tego 8-bitowca mógł znaleźć kogoś i zagrać w coś z innym miłośnikiem ;p jak pomyślałem tak zrobiłem. Założyłem sieć i daje tutaj namiary:
Nazwa sieci: ATARIONLINE
hasło: wejdz
Chciałbym aby ktoś dołączył żeby sprawdzić czy to działa. Oczywiście pobieramy odpowiednią wersję "kaillera server" z tego adresu ->link<- wrzuciłem żeby czasem nie zgubiło się i żeby każdy miał taką samą wersję. W komentarzu jest napisane co krok po kroku zrobić. Wersja Hamachi jaką posiadam to 2.2.0.266 Dajcie znać czy to dobry pomysł :) Oczywiście w hamachi mamy czat więc tam można się dogadywać i umawiać na granko. A gierek jest sporo fajnych, są nawet takie na 4 graczy a jedną taką znam bo się często zagrywałem (niestety tylko na 2) a jest to słynne ASTEROIDS :) klasyka ;)